m&i Private Europe: 2800 tárgyalás, 142 szakmai résztvevő Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 06. 17:54

A Magyar Kongresszusi Iroda tavalyi sikeres pályázásának köszönhetően augusztus 31. – szeptember 3. között Budapest először adott otthont az m&i Private Europe 2021 MICE üzletkötési fórumának. A négy nap alatt 73 szolgáltató és 69 üzletfél találkozott összesen 2800 tárgyalás keretében.

A Worldwide Events több mint 15 éve megrendezésre kerülő m&i Private Europe fórumának célja, hogy összehozza az ügyfeleiknek exkluzív, prémium szolgáltatásokat kereső vevőket a megfelelő szolgáltatókkal.

A négynapos rendezvény fő helyszínéül a Budapest Marriott Hotel szolgált. Itt zajlottak szeptember 1–3. között a résztvevők közötti előre egyeztetett tárgyalások, valamint az ebédek. A m&i Private Europe budapesti lebonyolításában a 14 főnyi m&i személyzet mellett a Magyar Kongresszusi Iroda és a tendernyertes Bo Live Branding Agency rendezvényügynökség, valamint a Mauri DMC koordinálásával 23 hazai alvállalkozó több mint 400 munkatársa – szervezők, idegenvezetők, fotósok, sofőrök, stb. – vettek részt.

Csoportkép a magyar szolgáltatókról és az m&i szervezőiről

Fotó: MKI

A rendezvényre 24 országból érkeztek a szakemberek. Az üzleti tárgyalásokon a már említett magyar szolgáltatókon túl a Kongresszusi Iroda által biztosított mintegy 80 százalékos részvételi díj támogatással élve további öt hazai cég vehetett részt kiállítóként: Danubius Hotels, IMS Budapest DMC, Microcosmos DMC Budapest, Mystery Hotel Budapest, Párisi Udvar Hotel.

A három délelőttön át tartó tárgyalásokat desztinációs élményprogramok tették még színesebbé.

Az üzleti fórum négy napja alatt 73 szolgáltató és 69 üzletfél találkozott és tárgyalt egymással a Budapest Marriott Hotelben

Fotó: MKI

A tárgyalások utáni programokon résztvevők meglátogathatták a budai Várat, főzni tanulhattak a Klauzál téri piacon, SUP-on evezhettek a Dunán, csobbanhattak a Széchenyi-fürdőben, megismerkedhettek a zsidónegyeddel, továbbá a Parlament, valamint a Szent István-bazilika magasából csodálhatták a budapesti panorámát.

A Magyar Kongresszusi Iroda értékesítési kollégái, Becsei Gabriella és Szabó Anna tárgyalás közben

Fotó: MKI

A fórumot követően a Kongresszusi Iroda és partnerei kétnapos tanulmányi úton mutattak be 12 résztvevő számára budapesti MICE-helyszíneket. Szeptember 3–4. között a vendégek megismerkedhettek egyebek mellett a Kiscelli Múzeummal, a Matild Palotával, a Hungexpo fejlesztéseivel, valamint a főváros különleges gasztronómiai kínálatával.

Richard Barnes, a Worldwide Events ügyvezető igazgatója köszönti a vendégeket

Fotó: MKI

„Az m&i Fórum elnyerése az egyik első jelentős nemzetközi sikere volt – felállása után fél évvel – az újjászervezett Kongresszusi Iroda csapatának. Az üzleti rendezvény Magyarországra hozatalával a célunk a 2021-es iparági újraindulás erős ösztönzése volt – mondta Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) ügyvezetője a közlemény szerint. – A külföldi szakemberek jó része nem járt korábban Budapesten, többen már a fórum alatt meghosszabbították itt-tartózkodásukat és a desztináció lehetőségeitől, illetve a megtapasztalt szolgáltatási színvonaltól elragadtatva jelezték, mindenképpen visszatérnek ide ügyfeleikkel, rendezvényeikkel."

Gálavacsora az Oroszlános Udvarban

Fotó: MKI

"Az előkészítés folyamán kiemelt célunk volt a hazai szolgáltatók minél nagyobb mértékű bevonása. Tudatos lépés volt részünkről, hogy a megvalósításra tendert írtunk ki, lehetőséget adva így a piaci szereplőknek a munkára. Nagy örömünkre lehetőségünk nyílt külön szervezői engedéllyel további magyar kiállítóknak helyet biztosítanunk, így az eredeti 6900 fontos árat rendkívüli támogatással tudtuk elérhetővé tenni.

Megalakulásunk óta kiemelt érték stratégiánkban a fenntarthatóság. Ennek szellemében került kialakításra a programstruktúra, közlekedési megoldások, étkezések és magyar tervezőktől, készítőktől származó ajándéktárgyak koncepciója is. Az exkluzív, butik rendezvény fókuszú fórum tárgyalófelei között sokan képviselnek olyan ügyfelet, ahol kifejezetten nagylétszámú eseményekkel foglalkozó üzletág is van. Desztinációnk sikeres bemutatása jelentősen segíti a nemzetközi üzleti rendezvények számának növelését a következő években"  – tette hozzá az ügyvezető.

Az m&i Private Europe 2021 megrendezésének anyagi hátterét a fogadó desztináció képviseletében a Magyar Turisztikai Ügynökség biztosította.