Michelin-csillagos, négykezes magyar vacsora Londonban

Forrás: turizmus.com

 2022. június 11. 13:22

A Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének eredményeként hazánk gasztronómiai értékei kerültek középpontba, azon a londoni eseményen, ahol két elismert séf, Tóth Szilárd és Adam Handling magyar alapanyagok és borok által inspirált vacsorát alkottak meg június 7-én.

A hazai vendéglátás elmúlt bő egy évtizedben tapasztalt fejlődésére, valamint a sajátos magyar ízvilágra és alapanyagokra a Michelin Guide is felfigyelt. 2021. nyarától a Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség közötti szakmai együttműködés célja, feltárni és megmutatni a Michelin nemzetközi kommunikációs platformjain Magyarország gasztronómiai és turisztikai sokszínűségét - közölte az MTÜ.

Ennek egyik fontos eleme a különleges négykezes vacsora, amelyet a londoni Frog nevű étteremben rendeztek meg.

A Michelin a vacsora egyik főszereplőjének Tóth Szilárdot, a budapesti, egy Michelin csillagos Salt étterem séfjét kérte fel, londoni vendéglátója pedig Adam Handling, a szintén egy Michelin-csillagos Frog étterem séfje volt.

mtu_michelin

Két elismert séf, Tóth Szilárd és Adam Handling magyar alapanyagok és borok által inspirált vacsorát alkottak meg június 7-én Londonban

Fotó: MTÜ

A vacsora menüjében egyfelől megjelentek Tóth Szilárd ikonikus, tradícióból táplálkozó fogásai, Adam Handling pedig egy-egy magyar alapanyag beépítésével tette különlegesebbé tipikus brit fogásait.

mtu_michelin

mtu_michelin

Fotó: MTÜ

Így kóstolhattak a vendégek az este során többek között puliszkát, kacsamájat, tócsnit, vagy épp magyar paprikával fűszerezett kagylót. A fogásokhoz Boldizsár Máté sommelier kiváló magyar borokat párosított.

mtu_michelin

Az eseményen digitális véleményvezérek, újságírók, turisztikai szakemberek vettek részt

Fotó: MTÜ

Az eseményen digitális véleményvezérek, újságírók, turisztikai szakemberek vettek részt.