Milliárdok a vadászati kiállítás előkészületeire

Forrás: turizmus.com

 2018. december 15. 18:25

Hétmilliárd forintot különített el a kormány a 2021-es Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás előkészítési feladataira – olvasható a Magyar Közlönyben. Döntés született a kiállítás és az ahhoz kacsolódó rendezvénysorozat szervezőbizottságának a létrehozásáról is.

A kormánydöntés értemében a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ahhoz kacsolódó rendezvénysorozat szervezőbizottságának elnöke a miniszterelnök általános helyettese, azaz Semjén Zsolt.

A bizottság tagjai: a kormánybiztos mint a bizottság titkára; az agrárminiszter képviselője (1 fő); az innovációért és technológiáért felelős miniszter képviselője (1 fő); a pénzügyminiszter képviselője (1 fő), valamint a miniszterelnök általános helyettese által delegált személyek (3 fő).

2021-es Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás szervezőbizottságának elnöke Semjén Zsolt

Fotó: vadaszlap.hu/tag/vadaszati-vilagkiallitas

A bizottság feladatai az alábbiak lesznek:

„a) figyelemmel kíséri és összehangolja a 2021. évi 'Egy a természettel' Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó Rendezvénysorozat előkészítésével kapcsolatos feladatokat,

b) javaslatokat dolgoz ki a 2021. évi 'Egy a természettel' Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó Rendezvénysorozat megrendezéséért felelős kormánybiztos részére, munkájának segítése érdekében,

c) konzultációt folytat a Rendezvénysorozat előkészítésében és lebonyolításában részt vevő szervezetekkel.” (1675/2018. (XII. 13.) Korm. határozat)

A kormány emellett 563 085 600 forintos induló tőkével létrehozott egy céget a rendezvény megszervezésére, olvasható egy másik – 1676/2018. (XII. 13.) – kormányhatározatban. Ugyanez a határozat tartalmazza azt is, hogy a rendezvénysorozat előkészítési feladataihoz a 2018. és a 2019. évben legfeljebb 7 050 763 356 forint forrást kell biztosítani.

 

Kapcsolódó cikkek