Milliárdos fejlesztések a természetért

Forrás: MTI

 2017. május 29. 14:21

Jelentős, mintegy 63 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a környezet- és természetvédelemben Magyarországon a 2014–2020 közötti időszakban – mondta a földművelésügyi miniszter Tiszaderzsen, egy környezetvédelmi konferencián.

Korábban történt

Fazekas Sándor a Tiszta tó a Tisza-tó című konferencián és a Tisza-tavi polgármesterek találkozójának szakmai rendezvényén tartott előadásában elmondta: a kormány valamennyi kabinet közül a legelkötelezettebb és a legtöbbet teszi a környezet- és természetvédelemért. Hozzátette: mintegy 100 ezer hektáron tudják javítani a védett természeti területek állapotát a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), illetve más programok keretében.

A kiskörei hallépcső

 

A miniszter szólt arról, hogy folyamatosan fejlődik Tisza-tó környéke, elkészült a kerékpáros centrum, egyedülálló látványosság a kiskörei hallépcső, tervezik a Tisza-tavi vízi sétány bővítését. Kiemelte: a Tisza-tó környezetében található megyék foglalkoztatottsági helyzete javult, s  a kereskedelmi szálláshelyek forgalma is dinamikus növekedést mutatott 2010 és 2016 között, a vendéglétszám Heves megyében megduplázódott, Jász-Nagykun-Szolnok megyében is 34,7 százalékkal nőtt, ebben szerepe van egyebek mellett a termálturizmusnak és a Tisza-tavi templomok program révén megújult templomoknak is.