Minden, amit a Green Destinations minősítésről tudni kell

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. október 26. 14:00

Ingyenes webináriumok önkormányzatok, TDM szervezetek és turisztikai szolgáltatók részére.

A Green Destinations az UNWTO által létrehozott Globális Fenntartható Turizmus Tanács (GSTC) egyik akkreditált minősítő testülete, amely több mint 90 országban dolgozik a környezeti-gazdasági-társadalmi szempontból is fenntartható turizmus megteremtésén. A szervezet magyarországi képviselete, az Innotime Hungary Kft. most ingyenes webináriumokon mutatja be, miért érdemes nemzetközileg is elismert fenntartható turizmus minősítést szerezni akár egy településnek, akár egy turisztikai szolgáltatásnak.

Miért hasznos egy desztináció számára egy nemzetközi fenntartható turisztikai védjegy? Hogyan lehet megszerezni egy ilyen védjegyet, mik a kritériumok? Milyen egy fenntartható desztináció? Hogyan lehet elkezdeni a munkát? Milyen globális szabvány alapján? Mit igényelnek a látogatók? Hol jár Magyarország? Milyen jó gyakorlatok születtek eddig? Miért érdemes részt venni a Green Destinations TOP100 fenntartható turisztikai jó gyakorlat versenyén?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik önkormányzatként vagy TDM-szervezetként részt vesznek a Green Destinations magyarországi képviselete, az Innotime Hungary Kft. által szervezett webináriumon, amit Adriány Csenge fenntartható turizmus szakértő vezet 2023. október 30-án.

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrációs link:

https://us06web.zoom.us/j/81117001741?pwd=pnDFBSFQeAasL1X00GzBQVSCuaEV27.1

A Green Destinations azonban nemcsak a desztinációk számára nyújt nemzetközileg is elfogadott minősítést, hanem a turizmus minden szereplője számára. Éppen ezért 2023. október 31-én a fenntartható turizmus fejlesztésében motivált turisztikai szolgáltatók és attrakciók kaphatnak válaszokat többek között a következő kérdésekre:

Miért vállalkozzunk fenntarthatóan? Milyen egy fenntartható turisztikai vállalkozás? Hogyan lehet elkezdeni a munkát? Milyen útmutatás alapján? Miért a Green Destinations? Mit igényelnek a látogatók? Hol jár Magyarország?

Ingyenes regisztráció: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0kfu-opj8tHtC8qhcZXgoVEYbsdy_2-Aqu

(X)