Miniszteri biztosa is van a dubaji világkiállításnak

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 09:39

A miniszterelnök kabinetfőnöke Takács Szabolcs Ferencet bízta meg, hogy ellássa a világkiállításon való magyar megjelenéshez szükséges diplomáciai feladatokat.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa első közel-keleti városként szervez expót 2020. május  1. és október 31. között, a világkiállítás mottója: Kapcsolódó elmék, épülő jövő. A magyar kormány már 2017 nyarán döntött a részvételről.

Tavaly az év végén egy újabb kormányhatározattal arról is döntöttek, hogy a magyar pavilon egy közepes méretű telken épüljön fel, és ehhez 700 millió forintot át is csoportosítottak a turisztikai célelőirányzat javára. A szervezést és lebonyolítást a Magyar Turisztikai Ügynökség végzi.

A dubai világkiállítás helyszíne

Fotó: turizmus.com

Takács Szabolcs Ferenc november 5-étől 2020. október 19-éig kapta meg a kinevezést. A miniszteri biztos Magyarország politikai szintű képviseletéért felel, valamint segítenie kell a magyar megjelenést előkészítő munkacsoport munkáját.

Takács Szabolcs Ferenc

Fotó: turizmus.com

Takács Szabolcs Ferenc 2002-től számos pozícióban dolgozott a Külügyminisztériumban, főként Ázsia-szakértőként. 2014-ben a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárának nevezték ki, illetve 2018 májusától az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár.