Mongol küldöttség Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. március 26. 18:11

Sundui Batbold ulánbátori főpolgármester vezetésével mongol delegáció látogatott március 23-án Budapestre, akiket Szabó László a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára fogadott, majd Tarlós István főpolgármesterrel folytattak egyeztetést - adta hírül a BFTK.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) tájékoztatást adott a vendégeknek a fővárosi turizmus adatairól, majd turisztikai célú vezetett túrán bemutatta Budapest főbb nevezetességeit. A delegáció járt a Várban és a Várkert Bazárban, valamint a belvárosban. A fővárosi önkormányzat, a BFTK és az ulánbátori városvezetés között született egyezség eredményeképpen Ulánbátor városa a Budapesti Tavaszi Vásár vendége lesz egy hétre. A Vörösmarty téren április 23-30. között egy jurtát állítanak fel, ahol kiállítás, videóvetítéses bemutató és Mongóliát bemutató további előadások várhatók. A színpadon mongol népi- és klasszikus zenei produkciókat terveznek a szervezők.

 

Fotó: BFTK

A látogatás dunai panorámás ebéddel ért véget, ahol kötetlen beszélgetés folyt a felek között az aktuális várospolitikai és turisztikai kérdésekről. Az egyeztetésen jelen volt Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Mártonffy Miklós városépítési főosztályvezető, valamint Jaczkovits Miklós Magyarország volt mongóliai nagykövete.