Mozdulj ki és fedezd fel! – a fesztiválokon is felfedezésre hív az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2017. június 29. 17:16

Virtuális és valódi országjárásra hív a Magyar Turisztikai Ügynökség a nyári fesztiválokon, először a most zajló VOLT Fesztiválon. Az MTÜ célja az, hogy felhívja a fesztiválozók figyelmét: nem csak a színpadok környékén zajlik az élet, érdemes felfedezni fesztiválhelyszínek környékét is.

Korábban történt

A nyári fesztiválokra egy speciális, 360 fokos VR (virtuális valóság) túrával készül az MTÜ, így a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál közönsége is megismerheti a környék látnivalóit – tartalmazza az ügynökség közleménye.

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a fesztiválokon való megjelenésével ugyanaz, mint a múlt héten indult nyári kampányában: bemutatni és népszerűsíteni a hazai úti célokat, és a kevésbé ismert kulturális és természeti értékeket. Ennek érdekében a legnagyobb nyári fesztiválokon saját helyszínen mutatja be az MTÜ a környék és az ország rejtett kincseit a belföldi és a külföldi látogatóknak.

A VOLT Fesztivál idején fel lehet fedezni Sopront és környékét

 

Az elmúlt hetekben folyamatosan készültek a 360 fokos felvételek azokról a kincsekről, amelyek felfedezésre várnak. Ezeket az élményeket egy speciális eszköz segítségével élhetik át a fesztiválok látogatói az MTÜ sátrában. A virtuális országjárásokon olyan helyszíneket mutat be az ügynökség, mint például a Balaton-felvidéki Hegyestű, a Megyerhegyi tengerszem, az egerszalóki sódomb, vagy a tapolcai tavasbarlang, valamint az egyes fesztiválok környékének látnivalói. Elsőként a VOLT Fesztiválon Sopron belvárosának virtuális 360 fokos túrája tekinthető meg, és a környékbeli szőlészeteket, borospincéket, valamint Bükfürdőt is bejárhatják azok, akik meglátogatják a Magyar Turisztikai Ügynökség sátrát. A Balaton Soundon pedig többek között a Badacsony, Tihany és Veszprém belvárosa járható majd be a virtuális túrával.

A fesztiválok környékének népszerűsítésére helyi véleményvezéreket is bevon az MTÜ, a VOLT Fesztivál helyszínét, Sopront és környékét Lobenwein Norbert, a fesztivál megálmodója és főszervezője mutatja be több videós túra formájában. Hasonló videókat a többi fesztivál előtt is készít majd a Magyar Turisztikai Ügynökség. A fesztiválokon ezen kívül social media játékokkal, nyereményekkel várja az MTÜ a #fedezdfel és a #hellohungary hashtaggel ellátott fotók feltöltőit.

A virtuális országjárásokon olyan helyszíneket mutat be az ügynökség, mint például a Megyerhegyi tengerszem

 

Az MTÜ júniusban indította el országos kommunikációs kampányát, amely hazai, kevésbé ismert kulturális, épített és természeti értékeket mutat be és népszerűsít. A kampányal arra inspirálja a magyar családokat, hogy minél többen, minél több időt töltsenek el belföldön az adott desztinációban – lehetőleg egy nappal többet, mint az elmúlt években. Erre utal az MTÜ kampányának szlogenje is: Magyarország Rád vár!