MTÜ: a Red Bull Air Race hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez

Forrás: MTI

 2018. június 23. 17:25

Az MTÜ szerint a Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak.

Az MTÜ hangsúlyozta: a KPMG Tanácsadó Kft. tanulmánya szerint a magyar államháztartás a rendezvénynek köszönhetően körülbelül 13 milliárd forint adóbevételhez jut, Magyarország GDP-jéhez mintegy 20 milliárd forinttal, a bruttó kibocsátáshoz pedig mintegy 60 milliárd forinttal járul hozzá az esemény. A versenyre kilátogató külföldi vendégek 70 százaléka kimondottan a verseny miatt érkezik Magyarországra.

A világbajnoki futam televíziós közvetítéseit több mint 17 millió néző látja világszerte. Mivel a rendezvény Budapest szívében, annak egyik legszebb részén zajlik, a közvetítésekben látogatásra érdemes úti célként mutatják be fővárost. Az országmárka építésén túl a Red Bull Air Race versenyszéria médiaértéke eléri a 15 millió eurót.

A versenyre kilátogató külföldiek 70 százaléka ezért jött Budapestre

Fotó: tiruzmus.com

Az idén június 23-án és 24-én rendezték a műrepülő világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása volt.