MTÜ: csökken a szezonalitás, bővül a turizmus

Forrás: MTI

 2018. május 10. 17:27

Döbbenetesnek nevezte a turizmus márciusi növekedését Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégéjszakák számát tekintve kétszámjegyű volt a növekedés.

Az ország minden régiójában és minden szállástípusban nőtt a vendégforgalom, ezen belül is a magyarok belföldi aktivitása jelentős. Guller Zoltán fontosnak nevezte az egyik legjelentősebb küldőpiac, Németország teljesítményét, amely az első három hónapban kétszámjegyű bővülést mutatott.

Budapesten tovább folytatódott a belföldi vendégéjszakák jelentős növekedése, ami már februárban is tapasztalható volt – mondta, és hozzátette: a Balatonon több mint 20 százalékkal több volt a vendég, ami azt mutatja, hogy csökken a szezonalitás.

Az ország minden régiójában és minden szállástípusban nőtt a vendégforgalom

Fotó: pixabay

Guller Zoltán felhívta a figyelmet a spanyol vendégek számának 60 százalék feletti emelkedésére is, ami kiemelkedik a hagyományos küldő országok közül.

Az idei évben a turizmus ismét kétszámjegyű növekedést fog mutatni, „ez a növekedés nem fog megállni” – fogalmazott a vezérigazgató.