MTÜ: egy hónap alatt 30 százalékkal több szállásfoglalás

Forrás: MTI

 2020. április 28. 11:19

Az egy hónappal korábbival összehasonlítva áprilisban 30 százalékkal nőtt belföldön a szállásfoglalások száma – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

A vezérigazgató-helyettes az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta, a szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást. A vendégek is június második felére, júliusra és augusztusra már foglalnak szállást – tette hozzá.

A műsorban felidézték az MTÜ nemrégiben közzétett felmérését, amelyből kiderült, hogy a magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után az idén. A válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt, legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg.

A magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után, de másképp utazunk majd, mint eddig

Fotó: 123rf.com

Könnyid László szerint a megkérdezettek fele fontosnak tartja, hogy a foglalásokat rugalmasan kezeljék a szállodák, míg negyedük szerint a második legfontosabb kérdés az egészség. "Egyet már most kijelenthetünk, nem ugyanolyan lesz pihenni, mint az elmúlt időszakban, a járvány előtt, rengeteg dolog meg fog változni"– hangsúlyozta, hozzátéve: valószínűleg a  felszolgálók szájmaszkot és kesztyűt viselnek majd, a napágyakat egymástól két méterre helyezik ki, és a strandon is figyelni kell a társadalmi távolságtartásra.