MTÜ-kérdőív a koronavírus okozta válság megoldására

Forrás: turizmus.com

 2020. március 21. 11:46

A napokban a Magyar Turisztikai Szövetség tagszervezeteit és az NTAK-ba regisztrált szálláshelyeket elektronikus levélben kérte a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy töltsék ki a válság elleni lépések megalapozását szolgáló kérdőívet.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Turisztikai Szövetséggel és a Boston Consulting Group Kft.-vel közösen dolgozik a magyar turizmusban a koronavírus által okozott válság megoldási lehetőségein.

Az ágazati akcióterv elkészítéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy felmérjék a turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetét, a válság okozta visszaesését és az ennek következményeket már megtett, vagy tervezett intézkedéseket, a cégek kilábalással kapcsolatos becslését, várakozásait. Kérik az ágazat szereplőinek javaslatait arra vonatkozóan is, hogy számukra milyen kormányzati intézkedések lennének a leghasznosabbak.Az akciótervet a kormánynak nyújtják be, amely várhatóan további intézkedésekről dönt a közeljövőben.

A MTÜ és az MTSZA számára minden visszajelzés fontos, ezért hangsúlyozottan kérik, hogy szakmai szervezetek tagjai és az NTAK-ba regisztrált összes szálláshely töltse ki az elektronikus kérdőívet.

A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik, határideje március 24., 18:00 óra.