Rangos osztrák turisztikai díjat kapott az MTÜ nemzetközi honlapja

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 11:51

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nemzetközi desztinációs weboldala, a visithungary.com német nyelvű verziója a szakmai zsűri különdíját nyerte el a T.A.I. Werbe Grand Prix megmérettetésen. A rangos osztrák versenyen évről-évre a legjobb turisztikai reklámok és promóciós anyagok versenyeznek.

A T.A.I. Werbe Grand Prix 1980-ban indult útjára az osztrák Tourist Austria International szaklap kezdeményezésére, és idén már 36. alkalommal értékelte a nemzetközi turizmus kommunikációs megoldásait. A kiemelkedő pályaműveket továbbá különdíjjal is elismerik. Büszkeségre ad okot, hogy a nemzeti turisztikai hivatalok közül idén kizárólag a Magyar Turisztikai Ügynökség részesült elismerésben. A díj nemcsak a komoly nemzetközi mezőny miatt érdemel figyelmet, hanem fontos szakmai visszajelzés is az egyik legfontosabb és legnagyobb költésű külpiacunkról.  Ausztria ugyanis a hatodik helyen szerepel a küldőpiacaink rangsorában.

Az NTAK adatai alapján az osztrákok körülbelül 16%-kal költöttek többet szállásra 2022-ben a külföldi átlagnál. 2022-ben közel 330 ezer osztrák látogató több mint 848 ezer vendégéjszakával járult hozzá a hazai turizmushoz. 2023 első négy hónapjában pedig már 28 százalékkal több vendég 25 százalékkal több vendégéjszakát töltött el Magyarországon az előző év azonos időszakához képest.

A rangos osztrák versenyen évről-évre a legjobb turisztikai reklámok és promóciós anyagok versenyeznek

Fotó: visithungary.com

A Visit Hungary német nyelvű aloldalának analitikái szerint a felhasználók körében a termálvizek, gyógyfürdők, aquaparkok kínálata, illetve az aktuálisan futó, évszakhoz köthető kampányok, illetve a tematikus túratervező lehetőség a legnépszerűbb tartalom. Sokan érdeklődnek továbbá a boltok és éttermek nyitvatartási rendjére vonatkozó információk iránt is.