Online MTÜ-aktivitások a brit és az izraeli piacon

Forrás: turizmus.com

 2020. december 17. 16:45

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) piacszakértőjének december eleje óta több virtuális szakmai eseményen is alkalma volt egyeztetni a brit és az izraeli piac legfőbb turisztikai szereplőivel.

A jövő évi startra készülnek már az Egyesült Királyság turisztikai szolgáltatói, miután az országban megkezdték a koronavírus elleni oltások beadását a legveszélyeztetettebb személyeknek, akiket fokozatosan követ majd a társadalom többi része is – mondta bizakodva Horváth-Ibolya Dalma, az MTÜ Egyesült Királyságért és Izraelért felelős piacszakértő, miután december eleje óta több virtuális szakmai eseményen is alkalma volt egyeztetni a brit piac legfőbb turisztikai szereplőivel. A legutóbbi, december 16-án rendezett online leisure workshopjára háromszoros volt a túljelentkezés.

Horváth-Ibolya Dalma

Fotó: MTÜ

Magyarország legfontosabb küldőpiaca

Horváth-Ibolya Dalma december 2-án a Budapest Convention Bureau-val (BUD CB) közösen tartott sales call során „mutatkozott be” a brit szolgáltatóknak frissen kinevezett piacszakértőként. Az Egyesült Királyság – mint Magyarország legfontosabb MICE küldőpiaca – a koronavírus járvány idején is kiemelt helyet foglalt el mind az MTÜ, mind a BUD CB értékesítési tevékenységében, bár idén a hangsúly inkább a kapcsolatok ápolásán, valamint a piaci szereplők edukálásán volt.

A december 2-i sales call során három, kiemelten fontos brit céggel folytattak online egyeztetéseket. A 2021-es évben a brit szakemberek első körben mindenképp hibrid rendezvényekre látnak lehetőséget. Ugyanakkor akár már 2021 második negyedévében is sor kerülhet valós rendezvényekre – amennyiben a hazai járványhelyzet engedi, akár Magyarországon is.

„Hungary beyond Budapest” címmel december 9-én 60 brit utazási iroda képviselője számára tartottak nagy sikerű webinárt. Az előadás alatt a brit piacon már jól ismert Budapest helyett ezúttal a Budapest környékén található desztinációk – Etyek, Szentendre, Esztergom, Visegrád és Gödöllő – kerültek középpontba, ezzel ösztönözve a partnereket csomagjaik bővítésére és a vendégek tartózkodási idejének növelésére.

Horváth-Ibolya Dalma 2021 első negyedévében folytatni szeretné online aktivitásait a brit piacon. Tervei szerint április környékén már egy valós rendezvényt is szeretne megtartani Londonban, borkóstolóval, magyar séf bevonásával, brit és magyar turisztikai szolgáltatók együttes, személyes részvételével.

 

Aktivitások az izraeli piacon

Az országspecialista másik piacán, Izraelben is sikerült a Covid-járvány és a határzár ellenére is egy jó piaci jelenlétet fenntartani az online aktivitásoknak köszönhetően. Fontos előrelépés volt, hogy idén megszületett a WOW Hungary Facebook-oldal héber nyelvű változata, követői száma pedig folyamatosan növekszik.

Izrael egyik legnagyobb tour operatorának, a TALMA-nak az alelnöke a következőt nyilatkozta az MTÜ tevékenységéről: „A 2020-as kihívásokkal teli idők és az ágazatra gyakorolt súlyos hatások ellenére Izraelben az utazási igény stabil maradt és az emberek nagyon szívesen utaznak. Őszinte elismerésemet kell kifejeznem a Magyar Turisztikai Ügynökség csapatának az elkötelezett munkájuk és erőfeszítéseik iránt ebben a nem egyszerű időszakban is, rendkívül fontos volt, hogy minden tekintetben állandó támogatást kapjunk, és ezt köszönöm nekik.”

A havi rendszerességgel kiküldött héber nyelvű tematikus hírleveleket közel 3000 izraeli partner kapja meg. A novemberi kiadás például az izraeli beutaztatásban érdekelt magyar szolgáltatók bemutatkozó tartalmait osztotta meg, hogy az MTÜ ezzel is segítse a magyar szakma képviselőinek a piacra jutást.

Közel 3000 izraeli partnerhez jut el havonta a héber nyelvű tematikus hírlevél

Fotó: MTÜ

Az MTÜ hírleveleinek megnyitási aránya minden esetben közel 90%-os volt, ami jól mutatja, milyen nagy az érdeklődés az izraeli piacon Magyarország és a cég aktivitásai iránt. A tervek szerint jövőre négy héber nyelvű kiadvány is megjelenik majd négy különböző magyar térségről, tovább növelve a vidéki desztinációk népszerűsítésének lehetőségeit az izraeli piacon – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Jövőre további héber nyelvű kiadványok jelennek meg különböző magyar térségekről

Fotó: MTÜ