Sikert aratott a ICCA Central-European Chapter webinárja

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 17. 19:08

A Budapest Convention Bureau aktívan részt vett az International Congress and Convention Association Közép-Európa Chapter (ICCA CEC) kreatív csapatának tagjaként a szeptember 10-i webinárium megvalósulásában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a BUD CB bemutatkozási lehetőséget kínált a hazai rendezvénypiacon és hivatásturizmusban működő szolgáltatóknak. A webinárium fókuszában a pozitív gondolkodás és kommunikáció állt, amelyet kiválóan alátámasztottak a bemutatott nemzetközi üzleti modellek, példák. A több aktuális témát érintő, 135 résztvevős előadáson európai szövetségek, PCO-k, DMC-k és rendezvényügynökségek, továbbá a meeting industry egyéb érintettjei képviseltették magukat.

Az ágazat hazai szereplőinek kreativitását reprezentáló üzleti modelleket Igor Kovacevic, az ICCA CEC elnökhelyettese ismertette. Az idő rövidsége miatt a pár perces előadásában a Poznan Congress Center ökotudatos üzleti modelljét, a bázeli Hotel Nomad Design & Lifestyle foglalásösztönző üzleti modelljét, a Mona Plaza Hotel Belgrade szobáinak ideiglenes co-working területté való átalakítását és a Kempinski Hotel Corvinus Budapest egyedi ügyféligényekhez igazodó virtuális túráját mutatta be.

A budapesti Kempinski virtuális túráját is bemutatták a jó gyakorlatok között

Fotó: BUD CB

Prezentációjában további hazai gyakorlatokat is megemlített, mint például a Bo Live Branding Agency két projektjét (a “Hiányzol Anyu!” ingyenes anyák napi virágküldő szolgáltatását, és a MOL Tankcsapda autós Dalpremierjét), a Continental Travel új idők új kondícióihoz alkalmazkodó irányelveit, a Special Effects International Meet Safe c. COVID kézikönyvét és a #PowerOfLiveEvents programsorozatot (mint egyik ötletgazda jegyzik a kezdeményezést), illetve a Szigetmonostori Vízisport Egyesület/Élményturizmus Marketing Kft. aktív szórakozást nyújtó, biztonságos incentive és vállalati programjait.

A webinárium másik nagy témája a konferenciák jövőjét érintette. Thorsten Hilber, az Ungerboeck EMEA üzletfejlesztési igazgatója arra a kérdésre kereste a választ, hogy vajon milyenek lesznek a konferenciák 2030-ban? Megállapítása szerint az egyetlen biztos pont a változás. Habár a hibrid események még sokáig velünk maradnak, azonban minden résztvevő számára, akár online, akár személyesen követi az eseményt, különleges élményt kell nyújtani. A rendezvények presztízsértéke még magasabb lesz a jövőben, a luxuselemek még inkább a részét fogják képezni a MICE rendezvényeknek.

A BUD CB ezúton is köszöni partnereinek, hogy projektjeik közzétételével hozzájárultak a webinárium kimagasló sikeréhez. Örömükre szolgál, hogy ilyen módon is támogathatták a hazai partnereiket abban, hogy jó megoldásaikat hallhassák a nagyvilágban.

A webinár ezen a linken nézhető vissza.