Nálunk rendezhetik meg a Turizmus Világnap központi ünnepségét

Forrás: turizmus.com

 2017. június 12. 18:55

Sikeresen pályázott Magyarország a 2018-as Turizmus Világnap (World Tourism Day) megrendezésére. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének Európai Regionális Bizottságának ülésén a tagállamok egyhangúlag támogatták a magyar jelentkezést.

A turizmus világnapján, szeptember 27-én minden évben nagyszabású rendezvényt szervez a vendéglátó ország, jövőre ezt rendezheti meg Magyarország. 2012 óta most először lehet európai ország a házigazda - írja INSIGHT hírlevelében az MTÜ.


A turizmus világnapját (World Tourism Day – WTD) minden évben szeptember 27-én ünnepeljük. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közreműködésével ezen a napon 1980 óta minden alkalommal nagyszabású rendezvényre kerül sor a vendéglátó országban. A helyszínt a régiók között rotációs alapon választják ki, Európa hat év után adhat újra ismét otthont a rangos eseménynek. Legutóbb 2012-ben volt európai város a házigazda, akkor Madridban volt a Turizmus Világnapi rendezvény. Tavaly a dél-kelet-ázsiai régióból Bangkok, idén pedig Katar lesz a házigazda.

A 2018-as házigazda országot az UNWTO Európai Regionális Bizottságának június 6-i ülésén választották ki Moldovában, ahol egyhangúlag támogatták a magyar jelentkezést. A döntést hivatalosan az UNWTO szeptemberi közgyűlésén hagyják jóvá.

A turizmus világnapi rendezvény minden évben egy meghatározott téma köré épül fel, ez idén a Fenntartható Turizmus („Sustainable Tourism – a tool for development"), jövőre pedig a turizmus digitális átalakulása lesz a téma („Tourism and the digital transformation").

Hazánk számára ez óriási lehetőséget jelent, hiszen a World Tourism Day megszervezése egyrészt Magyarországra irányítja a figyelmet nemzetközi szinten, másrészt pedig jó lehetőség, hogy bemutassuk turisztikai eredményeinket és terveinket, valamint még ismertebbé tegyük az idén őszre elkészülő egységes országmárkát és digitális stratégiát is.

Kapcsolódó cikkek

Nyíregyháza a UNWTO-ban

2017. május 22.