Nálunk tanácskoznak az európai nagyvárosok marketingszervezetei

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 16:02

Október 26-27-én Budapest ad otthont az európai nagyvárosok marketingszervezete (ECM) által évente megrendezett Turisztikai Információs Irodák Találkozójának.

Ma kezdődött az European Cities Marketing (ECM) – az európai nagyvárosok marketing szervezete – által évente megrendezett, Turisztikai Információs Irodák Találkozója, a TIC Expert Meeting Budapesten.

A 4. TIC Expert Meeeting-et a Radisson Blue Béke Hotelben 80 európai vezető turisztikai szakember részvételével rendezi meg a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Pap Mária

Fotó: BFTK

Pap Mária, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Budapesten üdvözölheti az európai nagyvárosok turisztikai irodáinak a képviselőit. A divízióvezető beszámolt Budapest turizmusának dinamikus fejlődéséről, valamint kiemelte, hogy konferencia helyszínként is egyre kedveltebb a magyar főváros. Az évente sorra kerülő konferenciák megrendezésére a lyoni székhelyű ECM tagjai, az európai nagyvárosok turisztikai marketingszervezetei pályázhatnak.

A Főváros hivatalos fesztiválszervező és turisztikai szervezete, a BFTK pályázata tavaly „kiváló” minősítéssel nyerte el a 4. nemzetközi szakmai találkozó rendezésének jogát. A körúti szálloda megújult pompája mellett profi business hotel adottságokkal is rendelkezik.

 

 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ törekvése, hogy Budapest kiemelkedő termékét, a MICE, azaz az üzleti és konferencia turizmust is ösztönözze, hiszen ebben a szegmensben az átlagot meghaladó multiplikátor hatás érvényesül.

A rendezvény résztvevőinek a BFTK meglepetésként, dunai hajózást, illetve – az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat élménykártyaként biztosító – Budapest Card-ot ad. Így az Európa nagyvárosaiból érkező turisztikai információs munkatársak a hivatalos programon túl is felfedezhetik a magyar metropoliszt, és hiteles véleményformálóként hírét is vihetik.