Napokon belül megújul a Tourinform-hálózat

Forrás: turizmus.com

 2019. május 10. 09:33

A turizmus továbbra is rohamtempóban fejlődik, ugyanakkor a cél az, hogy ne csak a vendégszám, de a bevételek is ezzel együtt emelkedjenek – ez volt Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai igazgatójának egyik alapvetése a bajai TDM konferencián, május 9-én.

Ezt szolgálják azok a hazai fejlesztések, amelyek a kínálati elemek bővítését hozzák magukkal a következő években. A szakember röviden be is mutatta azokat az elemeket, amelyek az öt kiemelt térségben valósulnak meg. Ezek egy része már megkezdődött, több viszont a következő időszakban vesz majd nagyobb lendületet.

Szintén kiemelte azokat a fő tevékenységeket, amelyek a TOP-, GINOP- és VEKOP-pályázatokon keresztül részesültek támogatásban. Ezek között TDM-eket is érintő desztinációmenedzsment és márkázás célok is szerepelnek.

Szintén érinti a belföldi desztinációkat, hogy küszöbön áll a Tourinform-hálózat teljes átalakítása és megújítása. Mint elhangzott, a május 15–16-i Országos Tourinform Találkozón mutatják be az új szlogent és arculatot.

Küszöbön áll a Tourinform-hálózat teljes átalakítása és megújítása

Fotó: Tourinform.hu

A TDM-konferencián Szabó Áron, az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója az NTAK-rendszer kapcsán ismertette az újdonságokat, amelyekről legutóbb egy szűk körű sajtóeseményen is beszélt, és ezek az MTÜ valamennyi digitális felületeinek folyamatos megújulását is tartalmazzák. Elindult a bor.hu, hamarosan elkészül az izterkep.hu. Tanulmány készül a szálláshelyek digitális szintjéről, az MTÜ a teljes szektor infokommunikációs megújítását tűzte ki célul.

A két szakember előadásában és a szünetekben folytatott beszélgetések alkalmával is nyomatékosították: a jövőben is számítanak a TDM-szervezetek együttműködésére, több kapcsolódási pont is kínálkozik, és a jövőben is nagy szükség lesz a desztinációikat jól ismerő, stratégiai szemléletű és desztinációkban gondolkodó felkészült szakemberekre.