Navracsics és Ujhelyi az új, turisztikai munkahelyekért

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2016. március 20. 14:53

Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, ifjúságügyért, sportért és kultúráért felelős biztosával vitatták meg a napokban a turizmus munkahelyteremtő képességéről szóló dokumentumot.

2015 decemberében huszonkilenc, a  turisztikai ágazatban kiemelten fontos európai szakmai szervezet írta alá azt a dokumentumot, amely a fenntarthatóság és a munkahelyteremtés mentén szab új irányokat a szektornak. A "Turizmussal a növekedésért és munkahelyekért" című kiáltvány (http://turizmus.com/fokusz/munkahelyeket-hozhat-az-uj-europai-turizmus-strategia-1132195) megfogalmazásában és a csatlakozói kör kiszélesítésében aktív szerepet játszott Ujhelyi István is.

Az MSZP európai parlamenti szakpolitikusának kezdeményezésére a dokumentumot és az abban foglaltakat a napokban közösen vitatták meg a szakmai szervezetek Navracsics Tiborral. Az eseményen abban állapodtak meg a felek, hogy keresni fogják a biztos által felügyelt területeken az ágazati együttműködés lehetőségét és – Ujhelyi koordinálásával – folytatják a konzultációt is. A szakpolitikus felajánlotta, hogy a szakmai szervezetekkel közösen turisztikai pilot projektet készít, amely külön költségvetési fejezetet hoz létre a munkahelyteremtő ötletek megvalósítására.