Ettől lesz több turista a Balatonnál – látogatómenedzsment a gyakorlatban

Forrás: turizmus.com

 2023. november 28. 12:55

Az útvonaltervezés tematikára fűzték fel a szervezők 2023-as Aktív Magyarország konferencia programját. A „Látogatómenedzsment" című szekciót Princzinger Péter előadása nyitotta meg a balatoni kerékpáros turizmusról, ennek kapcsán kérdeztük az MTSZA elnökét, a Balatonbike365 Nkft. ügyvezetőjét.

A konferencián tartott előadásában azt mutatta be, miként tudja támogatni a BalatonBike365 szolgáltatásegyüttes a Balaton turisztikai forgalmának élénkítését a kevésbé frekventált területeken és időszakokban. Szakmai beszélgetésekben, anyagokban is rendre elhangzó evidencia, hogy a térség látogatóforgalma térben is időben erősen koncentrált. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Némi leegyszerűsítéssel azt lehet mondani, hogy mintegy 3 millió vendég közel 9 millió vendégéjszakát tölt el a térségben évente. Az időbeli koncentrációt egyértelműen mutatja, hogy a vendégéjszakák 62 százaléka a három nyári hónapban, júniusban, júliusban és augusztusban realizálódik, míg a vendégéjszakák 15-15 százaléka keletkezik a tavaszi és az őszi hónapokban, a három téli hónap pedig az összes vendégéjszaka 8 százalékát produkálja. A forgalom koncentrációjának másik aspektusa: a vendégéjszakák 55 százalékát 8 település hozza, a többi 45 százalékon pedig 32 (többségében partmenti) település osztozik. Magyarul: ha a vendégéjszakák megoszlását vizsgáljuk, kimondható, hogy a térség 176 településének jelentős része csak kis mértékben a vesz részt a turizmus vérkeringésében. Ez nem azt jelenti, hogy náluk egyáltalán nincs turisztikai forgalom, de azt könnyű belátni, hogy a turisták költésének legjelentősebb hányadát kitevő szállásdíj, és a szálláshelyen igénybe vett étkezés és egyéb szolgáltatások díja nyilván ott koncentrálódik, ahol a vendégek megszállnak.

 

Mit lehet tudni az időjárásnak kevésbé kitett kerékpáros turisztikai forgalomról? Tudják-e az hitelt érdemlően mérni?

A Balaton térségében régóta működnek automata forgalomszámlálók, és tavaly újabbakat is kihelyeztünk BalatonBike365 projekt keretében. Ezeket időnként eseti kézi számlálásokkal egészítik, egészítjük ki. Bár vannak módszertani bizonytalanságok: azt, hogy ki a „kerékpáros turista", nem regisztrálja senki; nem biztos, hogy mindenki turista, aki áthalad a mérőpontokon; sajnos sokszor megrongálják a forgalomszámlálókat, ezért az egyes időszakok adatai nem mindig vethetők össze. De összességében azt lehet mondani, hogy 2019-től, az elmúlt öt évben a Balaton térségében bringázók száma nagyságrendileg 100 ezerről 200 ezerre, azaz a duplájára nőtt. Hozzá kell tenni, hogy számos olyan kerékpáros útvonal is létezik, amely nem halad át a 8 számláló pont valamelyikén, tehát ennél is magasabb számról lehet beszélni.

A kerékpáros forgalom eloszlása Balatonszárszónál mérve, 2023. I–X. hó

Fotó: Balatonbike365

A kerékpáros forgalomszámlálók adatai, a Bahart jegypénztárakban értékesített kerékpáros jegyek száma, továbbá a BB365-Balaton Bike Tours (BBT) kerékpárflottából kikölcsönzött kerékpárok és a vezetett túrákon részt vevő vendégek száma tehát abszolút értelemben évről évre növekedést mutat. Például a Bahart hajói 2023-ban több mint 100 ezer kerékpárost szállítottak, a személyhajókon 22 százalékkal, a kompon 8 százalékkal növekedett a bringával átkelő vendégek száma 2022-höz képest.

 

A Balatonhoz érkező vendégeknek hány kölcsönözhető kerékpár áll rendelkezésükre? És önök mekkora flottával igyekeznek kiszolgálni a növekvő keresletet?

Az első kérdésre nagyságrendileg közelítő adatot tudok mondani: a BalatonBike365 fejlesztési projekt előkészítése körében végeztünk adatgyűjtést, akkor annak az volt az eredménye, hogy körülbelül 5 ezer kerékpárral rendelkeznek a balatoni szolgáltatók. Akkor azt is megállapítottuk, hogy a kölcsönözhető bringák vegyes műszaki állapotúak, és túlnyomó részben hagyományos meghajtású kerékpárok voltak. Azóta bizonyosan nőtt a kölcsönözhető kerékpárok száma, több ilyen irányú támogatott fejlesztés és magánberuházás történt, és számos újonnan nyitott szálláshelyen is felbukkantak új kerékpárok. A BB365-BBT egyesített flotta 2022-ben 430 kerékpárból állt, jellemzően prémium kategóriás e-bike-okból. A megnövekedett kereslet kiszolgálása érdekében ezt előbb 530, majd 600 darabra kellett növelni, de így is előfordul, hogy aki nem foglal magának megfelelő időben a balatonbiketour.com oldalon kerékpárt, már nem feltétlenül talál olyan típust, vagy olyan méretet, amit keres. A trendek alapján egyértelműen szükséges a flotta további bővítése. Az idei szezonban elindult és nagyon népszerű a pick-up drop-off szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a vendég az egyik BB365 ponton átvegye a bringát és egy másikon adja le. Külön díj ellenében házhozszállítással is rendelhetjük a kerékpárt.

Őszi gravel túra a Nyugat-Balaton, Kis-Balaton térségében

Fotó: Takács Tamás

Nézzük a fő kérdést: hogyan járulhat hozzá a kerékpáros turizmus a látogatómenedzsment eszközeivel a szezonális hatás és a területi koncentráció ellensúlyozásához?

Röviden: úgy, hogy vendégforgalmat irányítunk a kevésbé látogatott területekre is, és arra ösztönözzük a vendégeket, hogy a kevésbé frekventált időszakokban (vagy azokban is) bringázzanak. A Balaton, Magyarország legnagyobb és legismertebb kerékpáros desztinációja. A térség bringás kínálatának gerincét „láthatósági" szempontból az a 4000 turisztikai szolgáltató (1700 szálláshely, 1300 vendéglátóhely, 700 attrakció, 300 kerékpáros szolgáltató), valamint 1000 ingyenesen látogatható látnivaló alkotja, melyek elérhetők a BB365 weboldalon és mobilapplikáción keresztül.Ezeket egy összesen 1000 km-es útvonal hálózattal kötöttük össze, amely bármely pontjáról bármely pontjáig bejárható. A fejlesztés során is meghatározó célkitűzés volt, és most, az üzemeltetési, fenntartási időszakban végzett marketingkommunikációs munka során is kiemelt szempont, hogy a kerékpáros vendégeket csalogassuk el az amúgy is túlzsúfolt Balatoni Bringakörről, a parttól 10-20-30 kilométerre lévő településeken működő szolgáltatók felé, illetve, hogy erősítsük a tavaszi és az őszi szezon forgalmát.

 

Látható már, hogy ezt mennyire sikerült megvalósítani?

Előre kell bocsátanom, hogy bár a projekt egyes eredményei már 2021-ben elkészültek, 2022-ben még javában zajlott a fejlesztés, és 2023 áprilisban indult el a keszthelyi, májusban a kapolcsi BB365 Port. Tehát 2023 lesz tulajdonképpen a bázis év, amikor az összes BB365-ös szolgáltatás teljes üzemben működött. Ennek az évnek az adatai tükrében tudjuk majd értékelni a 2024-es és a további évek eredményeit. A lényeg: úgy tűnik, a szálláshelyi forgalomhoz hasonlóan a kerékpárosturista-forgalom is szezonális, de másképpen szezonális.Látható, hogy a kerékpárt kölcsönző vendégek havonkénti megoszlását mutató görbe nagyon hasonlít a vendégéjszakák havonkénti megoszlását mutató görbéhez. A BB365-BBT flottából kikölcsönzött 12 700 kerékpár közel 60 százalékát a három nyári hónapban bérelték ki a vendégek. Amit érdemes észrevenni, az az, hogy a nyári főszezon után, a három őszi hónapban a kölcsönzés a teljes éves forgalom 25 százaléka, tehát megállapíthatjuk, hogy a bringázás iránti kedv a nyári szabadságok végével és a tanév indulásával nem esik vissza olyan hirtelen, nem csökken olyan mértékben, mint a szállásfoglalási hajlandóság.

A vendégéjszakák, a kerékpárkölcsönzés és a vezetett túrákon résztvevők számának megoszlása havonként

Fotó: BalatonBike365

Egyébként bár a vendégéjszakák és a kerékpárbérlés hónapok közötti megoszlása lényegében együtt mozog, azt hozzá kell tenni, hogy a Balatonfüreden megszálló vendég, aki 3-4 napon (de akár csak egy napon) kerékpározik, még ha csak rövidebb túrát is tesz, Balatonszőlősön, Pécselyen, Barnagon, Vöröstón, Vászolyon, Dörgicsén, Mencshelyen vagy épp Nagyvázsonyban fog költeni – azaz a forgalom jobb elosztásának célját elérjük. Akkor is, ha a vendég egyébként a túra végén visszatér Balatonfüredre, ahol megszállt. Szintén fontos visszajelzés, hogy a vezetett túrák május–júniusban és szeptemberben a legnépszerűbbek. Ebben nincs különösebb meglepetés, tavasszal és ősszel sokkal jobb kerékpározni, mint a legforróbb nyári hónapokban. Ugyanakkor az is látszik, hogy a március–április–májusi időszakban is, továbbá az október–novemberi időszakban is jócskán van még tartalék.

 

Hogyan hívják fel a vendégek figyelmét a parttól távolabbi célpontokra, a főszezonon kívüli kerékpározásra? Milyen szolgáltatásokkal és információkkal igyekeznek előmozdítani a vendégforgalom egyenletesebb szétterítését?

A program- és útvonaltervezést segíti a balatonbike365.hu oldal, amely egyrészt egy turisztikai ajánló, ahol az említett 4000 szolgáltató és 1000 vonzerő között 30 kategóriában kereshetünk. Másrészt a weboldalon megtervezhetjük a pillanatnyi tartózkodási helyünktől a kiválasztott célpontig vezető útvonalat. A megtervezett útvonalat el lehet menteni, GPX export file formájában bármilyen mobil eszközön lehet használni. Azok számára, akik nem akarnak saját útvonalat tervezni, a weboldal 70 kidolgozott körtúrát ajánl, a 15-től a 80 kilométeresig. A honlap információt ad az egyes túrák nyomvonaláról, hosszáról, az átlagos teljesítési időről, a leküzdendő szintkülönbségről, továbbá grafikus formában a ránk váró túra útburkolati jellemzőiről, a használt utak besorolásáról, szintrajzáról, illetve az útvonalon lévő ajánlott látnivalókról.

A balatonbike365.hu oldalon tematikus túrák között is válogathatunk

Fotó: BalatonBike365

A tematikus túrák a Balatoni Bringakör valamely pontjáról indulnak, majd hosszabb-rövidebb időre elcsalogatnak a parttól távolabbi területekre, végül visszatérnek a bringakörre.

 

Tegyük fel, megjött a kedvem a Balaton-felvidéken vagy a somogyi dombok között kerékpározni. Milyen segítséget kapok a terepen történő tájékozódáshoz, az eligazodáshoz?

A weben elérhető információk elérhetők a BB365 mobilapplikációban is, annak azonban van pár további szolgáltatása, amelyek már bringázás közben, a terepi navigációt támogatják. Például a helymeghatározás engedélyezésével a képernyőn láthatjuk a bringás csoportunk egyes tagjait, ők pedig minket, ami segítség lehet, ha valaki elszakadt a csoporttól és eltévedt.

Fontos leszögezni, hogy a BB365 mobilapp funkciója – az általánosan elterjedt útvonaltervező és navigációs alkalmazásoktól eltérően – nem az, hogy a legrövidebb vagy a leggyorsabb utat megtervezze a-ból b-be. Hanem az, hogy végig kalauzolja a kerékpáros turistát a felmért, kitáblázott útvonalakon, amelyek ismeretlen élményeket kínálnak, és elvigye őket a parttól kicsivel távolabb található szolgáltatókhoz is, hogy ők is részesülhessenek a kerékpáros vendégforgalomból.

A navigációs rendszert az útvonalhálózaton telepített 4000 útirányjelző, illetve megerősítő tábla, valamint az útvonalak mentén, elágazásoknál, pihenőhelyeknél, vendéglátóhelyek közelében elhelyezett áttekintő térképek teszik teljessé. Természetesen a BB365 Portokon és a Tourinform irodákban összehajtható zsebtérképek is hozzáférhetők, melyek a teljes Balaton térség, és külön-külön az északi, a nyugati és a déli terület útvonalait mutatják, top attrakciókkal, felkeresésre érdemes élménypontokkal és a szükséges jelmagyarázatokkal.

Terep túra jellegzetes somogyi mélyúton, Lulla és Ságvár kötött

Fotó: Vanik Zoltán

Mit kell tennie annak a szolgáltatónak, aki több kerékpáros vendéget szeretne?

A térség szolgáltatói számára a csatlakozás egyszerű és ingyenes. A weboldalon bármely szolgáltató regisztrálhat és létrehozhatja saját profilját – ez semmivel nem bonyolultabb, mint bármely közösségi média platformon megjelenni. Aki feltölti a szolgáltatásairól a releváns adatokat, szöveges ismertetőt, nyitvatartási információkat, képeket, az ettől kezdve „láthatóvá", elérhetővé válik a weboldalt és a mobilapplikációt használó bringás turisták számára. A feltöltött információk karbantartása, frissítése a szolgáltató dolga. Egyedi ajánlatok megjelenítésére is van lehetőség.

Az önként jelentkezés lehetősége mellett mi magunk is folyamatosan igyekszünk gyarapítani az adatbázisban elérhető szolgáltatók számát, illetve segítjük őket abban, hogy miként tudják kihasználni a BB365 rendszere kínálta lehetőségeket. Szintén ösztönözzük, hogy ismerjék meg a kerékpáros vendégek igényeit, törekedjenek ezek kiszolgálására, és segítünk nekik a kerékpárosbarát minősítés megszerzésében is.

 

Hogyan lehet még magasabb szintre emelni a térség kerékpáros turizmusát? Milyen további feladatok állnak önök előtt a következő években?

Az egyik feladat az említett szolgáltatások magas színvonalon történő nyújtása, a létrehozott fizikai és kommunikációs infrastruktúra – az útvonalak, a táblarendszer, a pihenők, a weboldal és az applikáció – fenntartása, a szükséges karbantartása. Emellett folyamatosan gondolkodunk az útvonalhálózat bővítésén, újabb tematikus túrák kialakításán. E körben egy különleges meglepetéssel is készülünk, amelyet 2024 tavaszán fogunk bemutatni.A következő és az azt követő években a B2C kommunikációban, a PR- és a marketingkommunikációs munka fókuszában a bringás turisták szempontjainak, motivációjának minél jobb megértése és ennek alapján a szolgáltatások fejlesztése áll. Ugyancsak fontos és komoly, végső soron szemléletformáló feladat a Balaton márka általános kommunikációjának támogatása annak az üzenetnek a képviseletével, hogy ide az év minden hónapjában, minden egyes napján érdemes ellátogatni.

Ami a B2B kommunikációt illeti, fontos a szolgáltatói adatbázis bővítése, a BB365-höz már csatlakozott szolgáltatók minél hatékonyabb támogatása abban, hogyan tudják kivenni a részüket a kerékpáros turizmus forgalmából. Ezt képzésekkel, tréningekkel workshopokkal és tanácsadással tudjuk segíteni. Ezt a munkát a klasszikus marketingkommunikációs eszközök, a vásári megjelenések, saját rendezvények, kitelpülések, study tourok, fam tripek és médiakommunikációs aktivitások teszik majd teljessé.

Ami a legfontosabb: minden feladat kapcsán az érdekelt önkormányzatokkal, turisztikai szakmai szervezetekkel, szolgáltatókkal, vállalkozókkal való együttműködésében gondolkodunk, az összefogásban hiszünk.