Négyévszakos kabinos felvonó épül a Kékesen

Forrás: turizmus.com

 2017. december 31. 08:38

A kormány azzal bízta meg a fejlesztési minisztert, hogy dolgozza ki a Kékes aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programját.

A december 29-ei határozat szerint a kormány támogatja a magyarországi négy évszakos aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztéseket és a Mátra turisztikai célú fejlesztését. Ennek programját a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával 2018. június 30-áig kell elkészíteni.

Ennek részeként valósul meg a kabinos felvonó és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra a Kékesen. Az új turisztikai attrakció segíti majd a környező idegenforgalmi szolgáltatók, így például, a mátraházi LifeStyle Hotel Mátra és a Residence Hotel Ózon, de, akár a galyatetői Hunguest Grandhotel Galya, vagy a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár, valamint a környező kisebb szállodák és vendégházak eredményes tevékenységét.

Tél a Kékestetőn

Fotó: turizmus.com

A kormány arról is döntött, hogy négy évszakossá teszik a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkot. Erre 18,7 millió forintot fordítanak. A nemzeti fejlesztési miniszternek azonnali hatállyal támogatási szerződést kell kötnie a megvalósításról a Magas-hegyi Turisztikai és Sportközponttal. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg még 2018-ban átadják a sátoraljaújhelyi üveghidat.