Négy programra várja a jelentkezőket a Startup Campus

Forrás: MTI

 2021. október 26. 17:47

Négy startup programot indít a divat és design, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logisztika területéről érkező innovációk számára a Startup Campus a partnereivel együttműködve - közölte az innovációs központ.

Közleményükben kiemelték, hogy a programokra november 1-ig lehet jelentkezni befektetésre vágyó projektekkel. A legjobb vállalkozások üzletfejlesztési képzést, mentorációt és akár 20 millió forintos befektetést is kapnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus jóvoltából.

A TokajTech Startup Program a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért indul a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács kezdeményezésére. A programon keresztül a borászatot, a gasztronómiát, a szállástechnológiát és a turizmust forradalmasító ötleteket karolják fel.

A többi három projektből az egyik a fiatalokat célzó University Startup Program, melynek keretében a szervezők elsősorban a logisztika, tengeri áruszállítás, hajózási trendek, valamint kikötőhöz kapcsolódó mobilitás témakörében megszületett ötleteket várják. Ezek mellett iparágtól függetlenül bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, egyetlen kikötése a programnak, hogy legyen legalább egy egyetemista hallgató a benevezett projektben.

tokajtech

A TokajTech Startup Program a borászatot, a gasztronómiát, a szállástechnológiát és a turizmust forradalmasító ötleteket karolja fel

Fotó: TokajTech

A HFDA Startup Program az egyedi, innovatív megoldásokat hozó divat és design vállalkozásokat segíti piacra lépni a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) segítségével. Fókuszterülete egyebek közt a fenntartható divat és design, gyártástechnológia, textilipari innovációk és a belsőépítészet.

A HUMDA Startup Programot az autó- és motorsport megújításáért indította el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség. A szervezők a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés vagy a versenyzői felkészülés területére várnak innovációkat.

A programokat támogatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is - olvasható a közleményben.

A Startup Campus egy európai központú innovációs központ és startup inkubátor; programjait nemzetközi csapat valósítja meg jelenleg három országban.