Négy település csatlakozott a legvirágosabbakhoz

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 07. 19:47

Kihirdették a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny összes területi győztesét – adta hírül a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Virágos Magyarország verseny újabb regionális helyezettjeit hirdették ki szeptember első napjaiban. Szeptember 6-án Baján a Bácska Kincse – Gemenc Természeti Napok keretében derült ki, hogy a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket magában foglaló régió területi versenyén mely városokat, településeket díjazták. Szentes a legvirágosabb város, míg a községek között Érsekcsanád lett az első helyezett a régióban.A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Békéscsaba kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Szeged, míg a falvak között Kardos nyerte el.

Baján az eredményhirdetés után látványos lufieregetés is volt

Fotó: MTÜ

Szeptember 7-én Nagykőrösön, a Nagykőrösi Arany Napok rendezvényen is eredményt hirdettek. A Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyéket magában foglaló régió legvirágosabb városa Budaörs lett, a községek között pedig Szentlőrinckáta lett az első helyezett. A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Veresegyház és Tiszafüred kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából város kategóriában Hatvan, a falvak között pedig Szada kapta meg.

A megmérettetés idén kétlépcsőssé vált, így első körben régiós szinten mérkőzhettek meg a városok és falvak, ennek köszönhetően nagyobb esélyt kaptak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, akik korábban nem részesültek díjazásban. Az egyes régiók nyerteseit a területi díjátadókon hirdették ki, végül pedig a nyertes települések közül választják ki a fődíjasokat, amelyeket 2019. október 4-én jelentenek be Budapesten.

Az októberi országos díjátadón a következő települések versenyeznek az év legvirágosabb városa és faluja díjakért:

Városok:

Lenti (Zala megye), Harkány (Baranya megye), Székesfehérvár (Fejér megye), Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Szentes (Csongrád megye), Budaörs (Pest megye)

Falvak:

Lipót (Győr-Moson-Sopron megye), Orfű (Baranya megye), Paloznak (Veszprém megye), Telkibánya (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Érsekcsanád (Csongrád megye), Szentlőrinckáta (Pest megye)