Nemzetközi egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2023. március 02. 13:18

A Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferenciát hatodik alkalommal rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségbiztosítási Intézete és a Zalaegerszegi Képzési Központja 2023. március 3-án.

A termálvizek evidencián alapuló gyógyászati hatásvizsgálata, energetikai korszerűsítése, a gyógyhelyek fejlesztése is nagy figyelmet kap manapság. A már végrehajtott fejlesztések mellett számos új lehetőség kínálkozik a rendkívül gyorsan változó világban az egészségturizmus területén, melynek bemutatására és reprezentálására, az új kutatási eredmények publikálására kiváló lehetőséget biztosít a konferencia.

A rendezvény célja, hogy az egészségturizmusban dolgozó szakemberek megismerhessék szakterületük legújabb eredményeit és eszmecserét folytathassanak egymással a pandémia után kialakult helyzetről, a jövő lehetőségeiről. A konferenciára Csehországból, Romániából és Kenyából is érkeznek előadók a magyar egyetemek mellett.

A konferenciát Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar kapcsolati dékán-helyettese nyitja meg, majd Vígh László országgyűlési képviselő mondja el köszöntőjét. Mészáros Zsolt, Kenya Magyarországi Nagykövete a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és a kenyai egyetemek közt kialakult kapcsolatot emeli ki és azt, hogy 7 kenyai oktató, kutató mutathatja be kutatási eredményeit a konferencián. Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere köszöntőjében beszél majd a Zalaegerszegen folyó egészségturisztikai fejlesztésekről. Végül Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója mondja el köszöntő szavait.

Plenáris ülés keretében Horváth Alpár, a Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa a „Gyógyhelyek a kelet-erdélyi turizmusban” címmel tart előadást. Őt követi Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese, aki a „Turizmus aktuális kihívásai 2023-ban” címmel tart előadást, majd Kun Miklós és Zahorán Ágnes előadása következik „Van-e jövője a gyógyturizmusnak Gyulán?” címmel.

A konferencia betekintést nyújt az egészségturizmusban dolgozók életébe, munkájába, a gyógyfürdők, gyógykezelések lehetőségeibe. Az érdeklődők megismerhetik a legújabb tudományos eredményeket az egészségbiztosítás, szolgáltatások, egészség- és sportturizmus, valamint a rekreáció területén. Emellett jó lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők megismerjék a hazai és más országok kutatásait, jó gyakorlatait, megvitassák a gyakorlati tapasztalatokat. Az online konferenciához a csatlakozási linkek az egyetem honlapján érhetőek el.

(Borítókép:123rf.com)