Nemzetközi elismerést kapott a magyar MICE-desztinációs kisfilm

Forrás: turizmus.com

 2022. május 09. 16:20

Arany díjat nyert a Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága imázsfilmek számára meghirdetett világverseny dél-afrikai állomásán a Magyar Kongresszusi Iroda MICE-desztinációs kisfilmje.

A tizenegy állomásból álló, egész éves nemzetközi megmérettetésre nevezett MICE-desztinációs kisfilm már az első fordulónak otthont adó japán fesztiválon finalistaként végzett, a Cape Town-i állomásának pedig egyik nyertese lett. 55 ország 315 pályamunkája indult a dél-afrikai fesztiválon.

„Új utat építettünk a szabadidős turizmustól az üzleti rendezvények felé, mely során a képi megjelenítés eszköztára is része az identitásnak. A Hungarian & Budapest Convention Bureau kettős brandjének megalkotásakor, saját szakértő projektcsapatunkon túl, a legszélesebb módon és körben vontuk be a szakmát a közös gondolkodásba" – idézi fel Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) ügyvezető igazgatója.

Bécs május 22-én, majd Zágráb, Spanyolország, Franciaország, Szerbia, Portugália és Görögország turisztikai fesztiváljai lesznek a további helyszínek. Az eseménysorozat végén összesítik a finalisták pontjait, s a legkiemelkedőbbeket az esztendő legjobbjaiként (the World's Best Tourism Films of the Year) hirdetik ki.

Az imázsfilm a Graphasel Design Stúdió kreatív koncepciója és forgatókönyve alapján készült. A professzionális filmes stáb és az MKI közötti több hónapos közös munka világította meg a desztinációs értékeket és hívószavakat. A filmet olyan helyszíneken forgatták, amelyekkel speciálisan azt a hangulatot volt céljuk megjeleníteni a nézőknek, amivel csak MICE-ügyfélként találkozhatnak. A Budapest helyszíneit kreatívan, igény esetén akár szokatlan ötletekkel egyedivé varázsoló film kerettörténeteként a MICE-szegmens egyik szakmai eszköze, a FAM trip szolgált, amelynek házigazdája egy nyitott, kíváncsi, tettre kész és lehetetlent nem ismerő nő lett, aki egyszerre személyesíti meg Budapestet és a convention bureau-t. A másik főszereplő pedig maga a külföldi vendég, akinek karakterét úgy választották ki, hogy a szövetségi és a corporate piac is felismerhesse benne ügyféltípusát – írták a film hátterének ismertetésében.

A Magyar Kongresszusi Iroda a MICE-szektor szereplői számára készített szabadon felhasználható kisfilmje itt látható: