Nemzetközi orvoskongresszus tanácskozott Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 10. 16:00

Magyarország adott otthont 2022. szeptember 7-10. között az Európai Endodontológiai Társaság (European Society of Endodontology) 1600 fős, jubileumi kongresszusának.

Fontos siker a hazai konferencia- és üzletirendezvény-szektor szereplői számára, hogy Magyarország adhatott otthont 2022. szeptember 7-10. között az Európai Endodontológiai Társaság (European Society of Endodontology) 1600 fős, jubileumi kongresszusának – tájékoztatta lapunkat a Magyar Kongresszusi Iroda.

A pályázat sikeréhez nagyban hozzájárult az iroda kezdeményezésére a Fővárossal és a Budapest Brand Nonprofit Zrt.-vel kialakult együttműködés, amelynek keretein belül a városba látogató kongresszus minden résztvevője számára tömegközlekedési bérletet tudtak biztosítanak a szervezők. Ez az egyedi ajánlat döntő jelentőségűnek bizonyult Prágával és Varsóval szemben, mivel az ESE számára a közlekedés kiemelt fontosságú kritérium volt a desztináció kiválasztásakor.

Az ESE 1983-ban alapított, dinamikusan növekvő szervezete 33 európai országból összesen 36 tagszövetség munkáját fogja össze, több mint 7500 tagot és 500 egyéni szakembert képviselve. Az európai szövetség által megbízott ügynökség, az AIM Group International megkeresésére a Magyar Kongresszusi Iroda nyújtotta be pályázatát, amelynek eredményeként végül a nemzetközi ügynökség hazai irodájával (AIM Group International – Budapest Office) szövetségben a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ fogadhatta a rendezvényt.

Budapesten tartotta jubileumi kongresszusát a European Society of Endodontology

Fotó: MKI

“Izgalmas kihívás volt végigkísérni társirodánkat a pályázati folyamaton, az elsők között promotálni a vadonatúj HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központot, és a Magyar Kongresszusi Irodával szoros együttműködésben elérni azt a cél, hogy a pandémia után Budapest fogadhassa ezt a nemzetközi eseményt” – fogalmaz Böjte Szilvia, az AIM Group International Country Managere.

A turisztikai, szakági üzleti bevételek mellett az esemény legnagyobb hozzáadott értéke a tudományos jelentősége, a kutatásra, egyetemi képzésre gyakorolt ösztönző hatása és a szakterületen kialakult kapcsolatok erősítése. A pandémia utáni években kiemelt szüksége van a hazai szolgáltatóknak ilyen méretű, gazdasági hatású rendezvényekre.

Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatójának szavai szerint az MKI megalakításakor stratégiai célként tűzte ki a Fővárossal való szoros szakmai együttműködést, valamint a külföldi konferenciavárosokban sikerrel működő „city support” csomag hazai kialakítását. Nagy mérföldkő, hogy az ESE kongresszus elsőként részesülhetett a pályázás döntő szakaszában tömegközlekedési támogatásban, és 2022-ben további nemzetközi események megvalósulását segíthette az új modell. „Kiemelt jelentőségének tartjuk a Budapest Brand nZrt.-vel való kiváló szakmai együttműködést, amely nagyszerű alapja a nemzetközi tudományos és üzleti rendezvények Budapestre vonzásának” – mondta el az MKI ügyvezető igazgatója.