Nemzetközi szakmai vendégek a MICE Business Day-en

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 16:30

A MICE Business Day-re kilenc ország konferencia és rendezvény üzletágának képviselője érkezett Budapestre a Magyar Kongresszusi Iroda és a Turizmus Kft. meghívására. A közös szervezésű háromnapos tanulmányút a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

A nemzetközi üzleti turisztikai workshopra nyolc európai országból és Izraelből érkeztek hazánkba rendezvényszervező szakemberek: PCO-k, szövetségi és corporate képviselők, kikkel eredményes üzleti tárgyalásra is kiváló alkalmat teremtett a megújult Hungexpo Budapest Kiállítási Központban immáron hetedik alkalommal rendezett MICE Business Dayt.

A tanulmányút résztvevői

Fotó: Turizmus.com / Grósz Balázs

A Kongresszusi Iroda a szövetségi és corporate piac meghatározó szakembereinek megszólításával és a jelentkezők kvalifikációjával állította össze a rendezvényhez kapcsolódó tanulmányút résztvevőinek körét, annak érdekében, hogy a hazai kiállítók értékes nemzetközi buyerekkel vehessék fel a kapcsolatot és tárgyalhassanak.

A delegáció számára előkvalifikáció alapján készített program-összeállításban helyet kaptak úgy a hangulatos butikhelyszínek, mint a nagylétszámú rendezvényeknek otthont adó terek - tájékoztatott a Magyar Kongresszusi Iroda. A háromnapos bejárótúra meghatározó állomásai voltak a Bálna Budapest, a Főőrség, a Millenáris Park és a Budapesti Kongresszusi Központ. Ahogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Rumbach zsinanóga, a Vasúttörténeti Park, a New York Café Budapest és a Gerbeaud sem maradt ki a vezetett túrák sorából. A kellemes kikapcsolódást ígérő programok részeként Budapest Óriáskereke mutatott madártávlatot, s a Duna élményvilágából adott rövid ízelőt a Prestige Rendezvényhajó megtekintése.

Az esti vacsorák kulináris kavalkádját a múlt század eleji pezsgő atmoszférát újjáélesztő ötcsillagos Párisi Udvar Hotel Budapest, Európa legnagyobb kulturális városfejlesztéseként a megújuló Liget Budapest Projekt elsőnek átadott helyszíneként, hamisítatlan őszi hangulatot idézve sült gesztenyével és forralt borral, a Millennium Háza és Budapest belvárosának ikonikus helye - ahol jól megférnek egymással az ismert klasszikusok és a vagány bisztrófogások, a laza sörözés és a sikkes pezsgőzés, a kétlábúak és a négylábúak, a baráti kiruccanások és a családi ünnepségek is -, a Kiosk gasztronómiai kínálata biztosították.

Mindhárom helyszín elsöprő sikert aratott. Búcsúzóul a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda élményeiben merültek el vendégeink, kiknek a Budapest Marriott Hotel és a Kempinski Hotel Corvinus biztosítottak szálláshelyet. "We were treated just like real Austro-Hungarian Emperors and we have not only learned the major Budapest venues and activities, we had the great opportunity to experience these in a very unique way. I am especially thankful that you have combined venues in different styles to make our understanding of Budapest very complex and also that you included some free time to allow us to complete our daily office tasks" - mondta Elena Alexandrová, az AIM Group International konferenciarészlegének vezetője.

„Sokoldalúan sikerült megmutatnunk Budapestet, ügyfélkörükhöz illeszkedő bontásban ismerkedtek meg az ikonikus helyszínekkel a konferencia és üzleti rendezvény ágazat nemzetközi képviselői. Nagyszerű volt, hogy a FAM-tripeken jellemző helyszínbejárások és prémium desztinációs élmények mellett, a MICE Business Day alkalmából szervezett út eredményes tárgyalásokra is lehetőséget biztosított. Többen mondták, hogy még nem jártak hazánkban, de olyanok is akadtak, akik évtizedekkel ezelőtt jártak itt.

Mindenki számára a személyes élmény adott a legtöbbet, meggyőzve őket Magyarország, mint desztináció, választásában. A szakmai tapasztalatokat feldolgozó kutatás részleteit jövő héten közöljük" – foglalta össze a Magyar Kongresszusi Iroda által szervezett legutóbbi desztinációs ismertető tapasztalatait Békefi Anna ügyvezető.

Köszönjük a helyszínek most is, mint mindig, professzionális együttműködését! - zárul a Magyar Kongresszusi Iroda közleménye.