Népszerűek a magyar borok Kínában

Forrás: turizmus.com

 2018. december 03. 12:14

Tíz hazai társkiállító borászat mutatta be a kiváló minőségű magyar borokat a Magyar Turisztikai Ügynökség standján Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállításán és vásárán 2018 novemberében.

A ProWine China kiállításon való részvétel amellett, hogy növeli a magyar bor nemzetközi presztízsét, idén is kiemelkedő lehetőség volt arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség népszerűsítse Magyarországot, mint borturisztikai desztinációt. A magyar standon kiállító borászatok – amelyek a Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékeket képviselték – jelentős érdeklődés mellett mutatták be boraikat és a magyar borágazatot a kínai szakmai közönségnek, a borpiac képviselőinek és a világ borai iránt érdeklődő látogatóknak. A ProWine China kiállítást idén összesen több, mint 19 ezer vendég kereste fel a rendezvényt, ami kiugróan magas, 33%-os növekedés az előző évhez képest, a magyar stand pedig most is nagyon népszerű volt.

A kiállítás látogatónak száma 33 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest

Fotó: MTÜ

A pincészeteknek lehetősége nyílt az információ-cserére is, valamint számos tárgyalást bonyolítottak le. A szakmai közönség a szemináriumon napi három alkalommal mesterkurzusok keretében, előadással kísért vezetett borkóstolók során ismerhette meg a magyar borokat, amelyeket a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2018” díj nyertese, Angerman Lászlóés a Wine & Spirit Education Trust (WSET) oktatója, Yonan Xu mutattak be a közönségnek.

A magyar stand programjai közül a legjobban várt és nagy sikerrel lezajlott eseménye a kiállítás második napján megrendezett, 1947-es Eszencia kóstoló volt, amelyen a vendégek egy 71 éves tokaji eszenciát kóstolhattak meg. A világszinten is kuriózumnak számító tételt az egyetlen kínai Master of Wine, Fongyee Walker bontotta fel és mutatta be a közönségnek. A különleges élményre számtalan látogató kíváncsi volt, a standon telt ház kísérte figyelemmel a szakmai kóstolót.