New York 30 millió dollárt különített el a turizmus újjáélesztésére

Forrás: turizmus.com

 2021. április 26. 11:18

New York városa 30 millió dolláros marketingkampányt tervez, hogy segítse a desztináció turisztikai iparának kilábalását a Covid-19 világjárványból.

Az amerikai nagyváros marketingszervezete, a NYC & Company vezérigazgatója, Fred Dixon és a város polgármestere, Bill de Blasio a minap meghirdették az úti cél minden eddiginél nagyobb marketingkampányát, amely júniusban indul - írja a TTG Media.

A tervet egy „NYC Reawakens” rendezvényen mutatták be, amelynek célja a város turizmusának újraindítása.

newyork_123rf

Az előrejelzések szerint 2021 folyamán 36,4 millió látogató érkezik majd a városba

Fotó: 123rf.com

Dixon elmondta hogy „ahogy lassan elindul az idegenforgalom helyreállítása, örömmel mutatjuk be a “NYC Reawakens” programunkat, amellyel arra szeretnénk ösztönzi a szabadidős és üzleti látogatókat hogy látogassák meg mind az öt városrészt idén, és tapasztalják meg a város páratlan energiáját, izgalmát és dinamizmusát.”

Az előrejelzések szerint, 2021 folyamán 36,4 millió látogató érkezik majd New Yorkba, ami azonban így is csak a 2019-ben fogadott 66,6 millió turista 55 százalékát teszi ki. A városban a tervek szerint mintegy 110 000 szállodai szoba foglalható le ez év végéig.

A globális marketingkampány elindítása előtt a New York-i lakosokat arra kérik, hogy ők is ösztönözzék barátaikat és családtagjaikat a látogatásra a „Wish You Were Here in NYC” (Bárcsak itt lennél New Yorkban) kezdeményezés útján.

Kapcsolódó cikkek

Amerika a karosszékből

2020. április 06.