„Női hősök” a Magyar Pavilon kupolatermében

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 10:19

A Magyar Pavilon kupolatermében került megrendezésre az Expo 2020 Dubai nívós beszélgetéssorozatának, az úgynevezett World Majlis-nek a soron következő programja.

A „Női hősök a fenntarthatósági célok eléréséért való küzdelem élén” című panelbeszélgetés az egyenlőség és a nők esélyeinek biztosításáról szólt.

Magyar színekben Bogyay Katalin Annamária (az ENSZ Magyarországi Szövetségének elnöke, a Women4Diplomacy alapítója), valamint Mészáros Antónia (az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója) vett részt a beszélgetésen.

Cristina Gallach Spanyolország korábbi külügyi államtitkára, Darija Kisic Tepavcevic Szerbia munkaügyi minisztere és Rt Hon. Helen Clark Új-Zéland korábbi miniszerelnöke is csatlakozott az eseményhez.

A panelbeszélgetés résztvevői

Fotó: MTÜ

A továbbra is komoly népszerűségnek örvendő Magyar Pavilonba már több mint 500.000 látogató érkezett.

Az ötszázezredik látogató egy orosz pár volt, akik kifejezetten a világkiállítás miatt utaztak Dubajba, amely még több mint 2 hónapon keresztül fogadja az érdeklődőket.

A pavilonba rendszeresen érkeznek magas rangú látogatók és delegációk is, legutóbb Epsy Cambell Barr, Costa Rica alelnöke tett látogatást és kóstolta meg a magyar gasztronómiai kínálatot a pavilon éttermében.