Növeli az éttermi forgalmat, erősíti a stabilitást a SZÉP-kártya

Szerző: Szikora Katalin

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 20. 11:26

Balatonszemesi, soproni, villányi, lajosmizsei, tatai, poroszlói és kocsordi vendéglátósokat kérdeztünk arról, milyen szerepet tölt be üzletükben a Széchenyi Pihenőkártya. Tapasztalatok és sztorik első kézből.

Hét éve, 2012. január elsején vezették be a Széchenyi Pihenőkártyát a magyar cafeteria piacára azzal a céllal, hogy a válság évei után új lendületet adjon a hazai szálláshely-szolgáltatásnak és vendéglátásnak. A SZÉP-kártya váltotta fel a korábban legnépszerűbb béren kívüli juttatási formát, az üdülési csekket.

Bevezetésekor az éttermi elfogadóhelyek nemcsak azért üdvözölték, mert a korábbi, papíralapú formákkal szemben gyakorlatilag semmiféle külön adminisztrációt nem igényelt, hanem azért is, mert kevesebb járulékos költséggel kellett számolniuk: a korábbi 6 százalék jutalék helyett 1,5 százalékkal. Mára pedig a megkérdezett tulajdonosok, étteremvezetők egybehangzóan a forgalomnövelő és üzletélénkítő hatást emelték ki: a vendéglátás, pontosabban a meleg étkezés adja a SZÉP-kártya legnagyobb vonzerejét.

A megkérdezett vendéglátóhelyek egyaránt a forgalom bővüléséről számoltak be

Fotó: bigstockphoto.com

A poroszlói Aranyosdombi Udvarház egyidős a Tiszta-tavi Ökocentrummal: hatéves. Tulajdonos-étteremvezetője, Bánréviné Nóra úgy mutatta be a vendéglátóhelyet, hogy a belső térben 50 főt, és a sok kicsi külső térben is (a teraszon, a csűrben) összesen nagyjából ugyanennyi vendéget tudnak egyszerre kiszolgálni. Ezekre a méretekre egy egész családi gazdálkodást szerveztek, a „tanyánktól az asztalig” jegyében. Szürkemarhát, birkát, bárányt tenyésztenek, saját termesztésű zöldségek adják az udvarház ételeihez az alapanyagokat.

Nórával éppen egy banki ügyintézés közben beszélgetünk a SZÉP-kártya-forgalmukról. Azt mondja, szeretik és használják a vendégeik. Akik panaszkodnak rá, csak azt sérelmezik, hogy még mindig kevés helyen fogadják el, nem lehet minden étteremben ezt a pénzkímélő fizetési eszközt használni.

Az Aranyosdombi Udvarházban egy mostanában történt esetük mutatja meg a SZÉP-kártya elfogadottságát: terminálcsere volt az egyik banknál, ezért rövid ideig nem tudták a pihenőkártyákat elfogadni. Amikor ezzel szembesültek a vendégek, be se léptek az étterembe.

Bánréviné Nóra ezért is mondja, hogy a SZÉP-kártyának erőteljes forgalomnövelő hatása van. Náluk történt az is, hogy olyan vendég érkezett hozzájuk, aki életében először kapta kezébe a kártyát, itt az étteremben bontotta ki a borítékot. Azt mesélte, hogy ő még életében nem volt étteremben, és ha nem kapta volna ezt a lehetőséget a munkáltatójától, valószínűleg eszébe sem jut, hogy otthonán kívül étkezzen. De annyira élvezte az éttermi vendéglátást és a kártyás fizetés lehetőségét, hogy legközelebb a szüleit is magával vitte, hogy megvendégelje őket.

 

„Erre vártunk!”

Az ukrán határhoz közel, Kocsord községben 1991 óta működik a Kraszna Vigadó. Egy korábbi kávézóból alakította ki a tulajdonos, aki családjával együtt üzemelteti. Deme László nemcsak arányaiban, hanem értékében is kiemelkedőnek tartja az étterem összforgalmán belül a SZÉP-kártyás fizetéseket.

Ma már a forgalmuk 40 százalékát a pihenőkártyával fizetők adják, és mivel az éttermükben 100 főt tudnak egyszerre kiszolgálni, ez alkalmanként nagyobb összegű bevételt is jelent. Főleg a családi ünnepeken kerül elő fizetéskor a SZÉP-kártya, és amióta ezt a lehetőséget megkapják munkáltatójuktól az emberek, inkább elköltik valamelyik közeli étteremben, mintsem benne hagyják a kártya meleg étkezésre jogosító zsebében.

Az átlagos kártyaforgalomnál még nagyobbat, 70-80 százalékot is kitesz már az elviteles ételeknél ez a fizetési forma. Deme László arról számolt be, nekik egyértelműen pozitív ez a fizetési lehetőség, mert határozottan érzékelhető forgalomnövelő hatása van. Emellett vonzó szempont akkor, amikor a vendégek éttermet választanak: ma már elsősorban oda mennek a családok, ahol a SZÉP-kártyával tudnak fizetni.

„Erre vártunk!” – mondja Deme László, aki az elsők között volt az éttermesek közül, akik szerződést kötöttek a bankokkal. Az első egy-két évben 20 százalékra emelkedett a kártyaforgalom, mostanra megduplázódott, de a tulajdonos-étteremvezető azt mondja, ez még bőven tovább is emelkedhet. Nagy előnynek tartja azt is, hogy egyszerű vele az elszámolás: az étteremnek semmilyen dolga nincs, nem kell papíralapú adminisztrációval töltenie az idejét, mint amit korábban az üdülési csekkeknél, a különböző étkezési utalványokkal.

A lajosmizsei Tanyacsárdában ennél is nagyobb a vendégtér, 200 fős, és egyáltalán nem ritka, hogy meg is telik. Garaczi János, az egyik tulajdonos azt válaszolta érdeklődésünkre, hogy jelenleg a forgalmuk 15 százaléka köthető a SZÉP-kártyához, és ez az arány folyamatosan növekszik.Ma már az az általános, hogy amikor a vendégek bejelentkeznek, arról is érdeklődnek, hogy fizethetnek-e ezzel az eszközzel. Ez azért érdekes, és jelzi, hogy egyre többen kapnak ilyen kártyát a munkáltatójuktól, mert egy évvel korábban ez még nem volt szempont, amikor éttermet, étkezési lehetőséget választottak. A Tanyacsárdában ma már az az általános, hogy a vasárnapi családi ebédek után és a rendezvények végén a pihenőkártyával fizetnek.

 

Az első kérdés: elfogadják a pihenőkártyát?

Villány egyik legszebb panorámájú teraszán 60 vendéget tudnak kiszolgálni a frissen sült kemencés ételekkel. A Tiffán Pincészet összes éttermi bevételének a fele történik kártyás fizetéssel, és ennek a 30 százaléka érkezik a SZÉP-kártyák révén. Ezen belül azonban rendkívül hullámzó, hogy mikor veszik igénybe a vendégek ezt a fizetési lehetőséget, de általában hétvégén és az ünnepnapokon. Húsvétkor például szinte mindenki ezzel fizette az éttermi fogyasztását, máskor viszont nem kerül elő fizetéskor a pihenőkártya.

A pincészet pénzügyi vezetőjétől megtudtuk, hogy a vendégek bejelentkezéskor tájékozódnak arról is, hogy elfogadóhely-e a Tiffán Pincészet, és amikor megtudják, hogy igen, akkor határozottabban döntenek mellettük. Ennek is tulajdonítják, hogy forgalmukon belül növekszik a SZÉP-kártyával fizetők száma és aránya.

A soproni Erhardt éttermet és panziót a névadó család üzemelteti. Az étterem mellett különtermek, 70 fős pince is fogadja a családi ebédekre, üzleti találkozókra, borvacsorákra érkező vendégeket. Erhardt Zoltán azt válaszolta érdeklődésünkre, hogy náluk stagnál a SZÉP-kártyával fizetők aránya, és a forgalmuknak nagyjából az 5 százalékát adja ez a fizetési eszköz. Az ok abban keresendő, hogy az osztrák régió közelsége miatt több a külföldi vendégük, mint a magyar.

A tulajdonos szerint a pihenőkártyás forgalom azért sem növekszik náluk számottevően, mert mire a magyar vendégek felébrednek, és asztalt foglalnának, addigra már a külföldiek ezt megtették – például már most nincs szabad helyük július-augusztusra. A külföldi vendégek előre megtervezik pihenésüket és programjaikat, a magyarok pedig szeretnek gyorsan dönteni és hangulatukhoz illően asztalt foglalni.

Viszont az Erhardt-ban nem csökken a SZÉP-kártyával fizetők száma, és az mind olyan magánember, akinek fontos a magas színvonalú gasztronómiai kiszolgálás.

 

Tervezni lehet a jövő fejlesztéseit

A balatonszemesi Kistücsök étterem azt példázza, hogyan lett egy fogadóból közel három évtized alatt a balatoni régió és az ország gasztronómiájának meghatározó étterme. Tulajdonosa, Csapody Balázs arról tájékoztatott, hogy náluk is folyamatosan nő a SZÉP-kártyával fizetők aránya és a forgalom is, amit ez a fizetési eszköz generál. Átlagosan a vendégeik 20 százaléka fizet így.

A tulajdonos nem tapasztalja, hogy aki ezzel a fizetési eszközzel érkezik, az bátrabban választana a drágább ételek közül, azt látja, hogy azt rendelik, amit éppen megkívánnak az étlapról. Az étterem számára nemcsak a forgalomnövelő hatás miatt előnyös ez a fizetési eszköz, hanem azért is, mert a kezelése, az elszámolás rendkívül egyszerű, semmilyen adminisztrációs terhet nem jelent az ügyvitelben. Csapody Balázs mindennek köszönhetőn arra számít, hogy a jövőben növekedni fog a SZÉP-kártyával fizetők száma, és az ennek révén elérhető forgalom is.

A tatai Gottwald Hotel éttermében egyszerre 200 vendéget tudnak kiszolgálni, és gyakori rendezvényeik alkalmával ez meg is telik. A tulajdonos családot képviselő Gottwald Szilárd azt mondja, stabilan 15 százaléka fizet a vendégeknek SZÉP-kártyával, amit azért tart nagy jelentőségűnek, mert erre a nagyságrendre mindig tudnak számítani. Biztonságot ad a tervezéshez, hogy ezzel nyereséget tudnak termelni. Ez azért is fontos szempont, mert további fejlesztéseikhez így biztosan kapnak hitelt a banktól.

Azt tapasztalják, hogy sokan és egyre többen élnek ezzel a fizetési lehetőséggel, felgyorsult a pihenőkártya éttermi zsebében található összeg elköltése. Véleményük szerint segítség a belföldi vendégeknek, hogy nem a valóságos zsebükbe kell nyúlni, ha egy családi ünnepen étterembe akarnak menni, és már bátrabban döntenek úgy, hogy vasárnap nem főznek otthon, hanem étteremben ebédelnek. Ez szerencsésen találkozik a tulajdonoscsaládnak azzal a törekvésével, hogy a polgári étkezést állították a vendéglátásuk középpontjába.

*

Írásunk eredetileg a Turizmus.com magazin 2019. július-augusztusi számában jelent meg. Ha szeretne még több hasonló témájú cikket olvasni, legyen az előfizetőnk!