„Nyár, dinnye, szeletem” – kóstoltató dinnyekampány

Forrás: turizmus.com

 2018. június 25. 17:19

Hazánkban harmadik alkalommal indul „Nyár, dinnye, szeletem" elnevezéssel dinnyekampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával.

A kampány célja, hogy tudatosítsa a hazai közönségben a Magyarországon kapható dinnyefajták jellegzetességeit, kiváló minőségét, felhasználásuk sokféleségét és a dinnyefogyasztás előnyeit. A tavalyi kampány folytatásaként idén június 25-től augusztus 20-ig, a VOLT Fesztiválon, a Labdarúgó ViIágbajnokság alatt köztéri óriás kivetítőknél, valamint gyermektáborokban kóstoltatásokkal, továbbá az újságírók számára a ,,Nyitott dinnyeföldek” nappal készülnek a szervezők.

Ebben az évben dinnyekóstoltatás a Belvárosi Foci Mozi területén (Budapest, V. kerület, Szabadság tér), a köztéri óriás kivetítő közelében lesz: a június 25-i első kóstolás után még kétszer, július 3-án 15:00-16:00 óra között a nyolcaddöntő alatt, továbbá július 10-én 18:00-20:00 óra között az elődöntő közben.

Az üdítő italok árához képest kedvező kilogrammonkénti, literenkénti áron beszerezhető, friss, ízletes dinnyék A, B, C, és E-vitaminokat, vasat és foszfort is tartalmaznak, magas víztartalmukkal remekül hidratálják szervezetünket, ezért érdemes belőlük bőséggel fogyasztani. A jó minőséget preferáló termékválasztás, az egészségünk megőrzését szolgáló dinnyefogyasztás, a különféle dinnyés receptek és elkészítési módok és a változatosságban rejlő lehetőségek felismerése egészségünket szolgálja.

A kampány célja, hogy tudatosítsa a hazai közönségben a dinnyefogyasztás előnyeit

Fotó: agraragazat.hu

Az ez évi dinnyekampány a fiatalok elérésére június 27-28-án dinnyekóstoltatással települ ki a VOLT Fesztiválra. A soproni Lövér Kempingben szerdán és csütörtökön, a borfaluban 13:00-15:00 óra között ízlelhetik meg az érdeklődők a különféle dinnyefajtákat. Gondolva a legkisebbekre is, gyermektáborokban is jelen lesz dinnyekóstoltató akcióival az idei dinnyekampány.

Az újságíróknak  július 12-én lesz lehetőségük a ,,Nyitott dinnyeföldek napja" alkalmából betekinteni a dinnyetermesztés rejtelmeibe.