Nyíregyháza egyidőben keleten és nyugaton

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 18:12

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. iroda munkatársai igazán mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött, hiszen a múlt héten Ungváron és Düsseldorfban is képviselték Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai kínálatát.

Az egyik helyszín szeptember 7–8-án az ungvári hUNGary Fest volt. A Magyarország ungvári főkonzulátusa által harmadik alkalommal szervezett kulturális-gasztronómiai fesztiválon a színes színpadi programok mellett hagyományőrzők, kézművesek, illetve turisztikai standok is várták a vendégeket az Ung folyó partján felállított sátrakban – közölte a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A stand a rendezvény egyik legforgalmasabb pontján fogadta az érdeklődőket, akik már ismerték és kifejezetten keresték a Nyíregyházáról szóló magyar és ukrán nyelvű kiadványokat, konkrét kérdésekkel fordultak a kiállítók felé. Míg a felnőttek a turisztikai attrakciókról, szálláslehetőségekről és programkínálatról érdeklődtek, addig a gyerekek a „Helló Nyíregyháza" fotófalnál fényképezkedtek. A rendezvény mindkét napján fürdő és állatparki belépőjegyek találtak gazdára.

A gyerekek a „Helló Nyíregyháza" fotófalnál fényképezkedtek Ungváron

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Magyarország düsseldorfi főkonzulátusa szeptember 5–8. között negyedik alkalommal rendezte meg a Düsseldorfi Magyar Napokat az óváros szívében, a városháza előtti téren. A sokszínű rendezvényen gasztronómiai finomságok értékesítése mellett kulturális programokra is sor került, illetve turisztikai látnivalókkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

A TDM-iroda a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel, valamint a Zsindelyes Pálinkafőzdével közös standon mutatkozott be. Bár Nyíregyháza neve még kevésbé ismert az ottani német lakosság körében, ennek ellenére érdeklődés mutatkozott a fürdő, illetve a fürdőgyógyászati szolgáltatások iránt. A helyiek kifejezetten örültek a Dortmund–Debrecen közvetlen repülőjáratnak, ami jelentősen megkönnyíti az idejutást. Bár a német lakosság körében elsősorban a magyar borok ismertek, a pálinkát is szívesen megkóstolták és vásárolták.

A TDM-iroda a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel, valamint a Zsindelyes Pálinkafőzdével közös standon mutatkozott be Dortmundban

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az őszi időszakra is marad még bőven tennivaló. „Jövő héten a Toureurocentr – Kárpátalja 2019 turisztikai kiállításon veszünk részt ugyancsak Ungváron, majd a Tirpák Fesztivál idején fogadunk Pozsonyból médiaszakembereket egy study tour keretében" – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.