Nyíregyháza Kijevben

Forrás: turizmus.com

 2019. március 04. 10:12

Nagy volt az érdeklődés Nyíregyháza és a Hotel Pangea iránt azon a programon, amelyet február 25-én rendeztek meg Magyarország Kijevi Nagykövetségén.

A Nyíregyháza és Magyarország Kijevi Nagykövetsége által szervezett eseményen Kádár András, Magyarország Kijevi Nagykövetsége Külgazdasági Irodájának vezetője és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a média képviselőit és a turisztikai szakembereket – áll a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményében.

A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. A szakmai program során sokan érdeklődtek a város turisztikai kínálata iránt, üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák, konferencia-szervezők és a nyíregyházi szakemberek között, valamint számos televíziós és rádiós interjú készült.  A workshopot követően a szervezők egy pálinkakóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek megkóstolhatták a híres magyar kolbászt és szalámit is.

Komoly érdeklődés mutatkozott Nyíregyháza turisztikai kínálata iránt

Fotó: turizmuis.com

„A bemutatkozás célja, hogy ne csak a határmenti területekről, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma, illetve minél több vendégéjszakát töltsenek nálunk. A KSH előzetes adatai szerint 2018. évben az ukrán vendégek száma 11,79 %-kal, a vendégéjszaká kszáma 3,83% -kal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna.