Nyíregyházára terveznek vakációt a szatmárnémetiek

Forrás: turizmus.com

 2022. május 30. 16:38

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Szatmárnémeti Városnapokat, a rendezvényre Nyíregyháza is elvitte turisztikai kínálatát.

A határon túli testvérváros lakói nagy érdeklődéssel keresték fel a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. standját, ahol a látnivalók mellett a szálláslehetőségekre is sokan kíváncsiak voltak.

"A Szatmárnémetiben élők többsége járt már Nyíregyházán, így a kollégákkal közösen idézhették fel a kedves emlékeket, élményeket" – számolt be a rendezvényről Furkóné Szabó Marianna ügyvezető, hozzátéve: a kitelepülés elsődleges célja az volt, hogy megmutassák a város új turisztikai attrakcióit. Többek között a Kulturális Negyedben található Kállay Gyűjteményt, a Szindbád Színháztörténeti Rendezvényteret, valamint a Kossuth téri toronykilátót is népszerűsítették.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. standja előtt

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élményfürdő neve már mindenkinek ismerősen csengett, de az újdonság erejével hatott például az állatparkban átadott India-Ház vagy a fürdő előtt működő zenélő szökőkút híre. Nagy népszerűségnek örvendett továbbá a Sóstói Múzeumfalu "élő porták" programja, ahol a látogatók mindennap változatos népi kézműves foglalkozásokon vehetnek részt vagy megkóstolhatják a kemencében frissen sült ételeket.

"A standot felkeresők közül többen már céltudatosan tervezték látogatásukat Nyíregyházára, így nem az volt a kérdés, utazzanak-e, hanem hogy melyik szállást ajánljuk" – fogalmazott Furkóné Szabó Marianna.