Ezek a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képei

Forrás: MTI

 2020. december 22. 12:59

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait; a neves szakemberekből álló zsűrinek 28 ezer képből kellett kiválasztania a legjobb alkotásokat.

Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe.

Mészáros Márk: Séta a Marson – Természet és táj kategória, I. helyezett

Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu

A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta.

Bella László: Dimenzió híd – Épített és tárgyi örökség kategória, I. helyezett

Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu

A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Orbán Péter: Szent reggelek (sorozat) – a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíja

Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.

Vanik Zoltán: A Tour de Hongrie útvonalán (sorozat) – Életképek kategória, I. helyezett

Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu

A díjazott alkotásokat a pályázat hivatalos honlapján lehet megtekinteni.

A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett.

A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait. „Szeretnénk, ha ezek a minőségi alkotások most nemcsak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének” – hangsúlyozza a közlemény.