Turisztikai és vendéglátós szakembereket is kitüntettek augusztus 20-án

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 23. 13:56

Idén is volt az állami ünnep alkalmából kitüntetettek között a turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozó szakember.

A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át, több helyszínen.

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Tógyer Lajos, a Tógyer & Son Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft. ügyvezető igazgatója, a tiszaújvárosi Veronika Hotel és Étterem tulajdonosa a hazai idegenforgalom és vendéglátóipar területén végzett több mint négy évtizedes szakmai munkája, valamint Tiszaújváros társadalmi életében betöltött szerepe elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Sulyán Pál mestercukrász, a Sulyán és Fiai Kft. ügyvezető igazgatója nemzetközi és hazai versenyeken elért eredményeivel a tradicionális magyar cukrászat hírnevének erősítéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként.

Áder János köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Vancsura Miklós mérnök-közgazdász, vízépítő mérnök, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő korábbi igazgatója, a Sárvári Szent László Kórház volt főigazgatója, a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docense több mint négy évtizedes, példaértékű intézményvezetői, egyetemi oktatói, valamint szakértői és tanácsadói munkája elismeréseként.

Mivel a különböző tárcák kitüntetettjei között még lehetnek a turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozó szakemberek, ezért kérjük,  ha valaki tud még díjazott kollégáról, tájékoztassa szerkesztőségünket!