Olaszország legnépszerűbb tv-csatornája útifilmet készített Magyarországról

Forrás: turizmus.com

 2022. január 20. 17:46

Olaszország legnépszerűbb televíziós csatornája, a Rai 1 producerei Magyarországon jártak a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében és támogatásával, hogy motorjaikon felfedezzék és olasz honfitársaik számára bemutassák hazánk turisztikai kincseit.

A Dreams Road turisztikai műsor Hungary on the Road című epizódját először 2021. december 30-án vetítette le a csatorna, majd online formában is elérhetővé tették. Az epizódot csaknem másfél millióan látták már.

Emerson Gattafoni és Valeria Cagnoni jóvoltából a nézők betekintést nyerhetnek egy adott úti cél mindennapjaiba, a tömegturizmus előtt sokszor rejtett kincseibe. A producer műsorvezetők magyarországi útjukat a történelmi emlékekben és kulturális látnivalókban gazdag Pécsen kezdték, majd a Balaton térsége és a porcelánjáról híres Herend felé vették az irányt. A műsorból a Duna gyöngyszemeként bemutatott Budapest sem maradhatott ki, amelyet Visegrád, Pannonhalma és Győr követett, végezetül pedig a sümegi várat is meglátogatták.

„Ez egy gyönyörű, vendégszerető, történelemben és évezredes hagyományokban gazdag földön, kastélyokon, királyi rezidenciákon és rendkívüli szépségű városokon át vezető utazás volt" – mondták a műsorvezetők Magyarországon töltött napjaikról.

Az olasz Dreams Road turisztikai műsor producerei a Duna-parton

Fotó: © Dreams Road

A 45 perces turisztikai kisfilm egyfajta útikalauzként számos olasz nézőt ösztönözhet arra, hogy ellátogasson hazánkba, és ő maga is felfedezze akár Budapest, akár a vidéki Magyarország rejtett kincseit. A Hungary on the Road epizódot az érdeklődők egy rövid regisztrációt követően megtekinthetik a csatorna online videós felületén, a RaiPlayen.Olaszország 2019-ben a 8. helyen szerepelt Magyarország kereskedelmi szálláshelyek szerinti küldőpiaci rangsorában, és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a koronavírus-járvány ellenére 2021-ben is meg tudta tartani ezt a kedvező pozícióját.2021-ben az olasz utazók által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma több mint 40 százalékkal nőtt 2020-hoz képest, a visszaépülés láthatóan elkezdődött tehát az olasz piac esetében is. A korábbi évekhez hasonlóan az olasz vendégéjszakák háromnegyedét 2021-ben is Budapesten töltötték el a vendégek. A vidéki turisztikai térségek közül a Balaton és Budapest környéke volt a legnépszerűbb az olaszok körében, ezenkívül Győr-Pannonhalma, Debrecen és térsége, valamint a Mátra-Bükk is egyre növekvő számú olasz utazót látott vendégül.