OMÉK: borkóstolók az MTÜ standján

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 28. 20:48

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezetett borkóstolókkal, borvidéki hangulatot idéző fotósarokkal és a magyar bor új arculatával várta a látogatókat az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás „A” pavilonjában szeptember 26. és 29. között.

A borkóstolók már az első napon telt házzal zajlottak az OMÉK-on, valamint nagy volt az érdeklődés a fotózkodásra a „Magyar Bor Személyesen” standon megkomponált borospince előtti téren. A Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett program célja, hogy felkeltse az érdeklődőkben a vágyat a borvidékek személyes felkeresésére – adja hírül közleményében az MTÜ.

A borokat képzett sommelier mutatta be a látogatók számára, aki bevezetést ad a borkóstolás abc-jébe, hasznos tudást ad borvidékeinkről, borstílusainkról. A bemutatott borok a 2019-es Országos Borverseny arany- és ezüstérmes tételeiből lettek kiválasztva, fontos szempont volt továbbá, hogy turisztikailag is releváns pincészetek borai jelenjenek meg mind a 6 borrégiónkból. A kóstolókon ingyenesen vehettek részt a látogatók.

A „Magyar Bor Személyesen” elnevezésű stand az idén márciusban bemutatott új közösségi magyar bor arculati elemeit hordozza

Fotó: MTÜ sajtó

A „Magyar Bor Személyesen” elnevezésű stand az idén márciusban bemutatott új közösségi magyar bor arculati elemeit hordozza. Az arculat stílusa és az üzenet egyik legfontosabb eleme a „személyes élmény”, mely szerint a bor a termőhelyén kóstolva a legizgalmasabb. A stand megálmodói egy borvidéki hangulatot felidéző fotósarkot is létrehoztak. A látogatók leülhettek a pinceajtó előtti kényelmes pihenő székekbe, feltehetik a lábukat a hordó formájú asztalra, közben elkortyolhattak egy pohár magyar bort. Az idillről készült képet a helyszínen kinyomtatták, így az élményről készült emlék hazavihető volt.

Az MTÜ bormarketing tevékenységének egyik kiemelt célkitűzése a kulturált borfogyasztás és a borvidéki utazások népszerűsítése.

Cél, hogy Magyarországon a fogyasztók magukénak érezzék a hazai borkultúrát, megismerjék melyik földrajzi régióhoz mely borstílusok köthetők és elinduljanak a borvidékeink felfedezésére.

Két borkóstoló között lehetőség nyílt az ország gasztronómiai kínálatába is betekintést nyerni, hiszen a Magyar Bor Személyesen stand közelében megtalálhatóak voltak a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködő Stílusos Vidéki Éttermiség faházai is, amely egyesület tagéttermei hazai mezőgazdasági alapanyagokat felhasználva alkották meg ételeiket.