Önálló stratégia és arculat mentén zajlik a Balaton márkázása

Forrás: turizmus.com

 2021. október 31. 09:13

A Magyar Turisztikai Ügynökség és hat konzorciumi partnere együttműködésében, egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével elkészült a Balaton térség turisztikai márkakoncepciója.

A márkázás fő célja, hogy a Balaton hazánk első számú családi üdülőrégiójaként jelenjen meg a belföldi turisztikai piacon, míg külföldön magas színvonalú, egységes arculatú és egyedi értékekkel rendelkező úti célként azonosítsák. A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül valósul meg.

A turizmus fejlődési pályája új szakaszba lépett azzal, hogy 2020 őszén megtörtént a 11 turisztikai térség kijelölése. A cél a turisztikai feladatok ellátásnak hatékonyabbá tétele, jól értelmezhető és körülhatárolható fogadó területek létrehozása volt. Ezzel párhuzamosan, uniós forrásokból, a GINOP-1.3.4 konstrukció kertében megkezdődött valamennyi térség egyedi arculatának és fő karakterének, üzeneteinek kidolgozása annak érdekében, hogy a térségek a turisták számára is egymástól jól megkülönböztethető márkát képviseljenek.A térséget érintő projekt keretében elsődleges cél volt az egységes arculat kialakítása, a Balaton márka bevezetése, a minőségi szolgáltatásfejlesztés, és a versenyképesség javítása, emellett nagy hangsúlyt kap a látogatófolyam megfelelő szervezésének kialakítása, illetve a teljes, tó körüli turisztikai információs rendszer átalakítása, egységesítése és tájképbe illesztése.

A Balaton saját, célzott kutatáson alapuló márkastratégiát és egységes arculatot kap, megvalósul a desztináció egyedi képi, videós, online és szöveges tartalmainak elkészítése, illetve a kapcsolódó kommunikációs eszközök tervezése, gyártása is, az új profilhoz és üzenetekhez illeszkedve, amelyek támogatják az elérni kívánt pozíciót és élményígéretet.

A turisztikai kommunkációt 2021 őszétől szemléletformáló események és különböző témakörben szervezett workshopok és más rendezvények is segítik, ezekről további részletek a szemleletformalas-balaton.hu oldalon olvashatók.

Szigligeti vár. Cél, hogy a Balaton hazánk első számú családi üdülőrégiójaként jelenjen meg a belföldi turisztikai piacon

Fotó: mtu.gov.hu

PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓK:

Pályázat elnevezése és azonosítószáma: A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség fejlesztése és pozicionálása (GINOP-1.3.4-17-2018-00001)

Elnyert támogatás összege: 1 milliárd forint

Kozorciumvezető: Magyar Turisztikai Ügynökség

Konzorciumi tagok: Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt., Balatoni Turizmus Szövetség, Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft., Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület

Projekt kezdete: 2019. 08. 01.

Projekt tervezett befejezése: 2022.03.31.

(X)