Önkéntes nap a természet védelmében

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 10:20

A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan szeptember 24-én önkéntes napot tartott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen megvalósított programon a cég több mint 50 munkatársa dolgozott együtt három helyszínen a túrázás feltételeinek és infrastruktúrájának javításán.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásával a Börzsönyben, a Gödöllői-dombságon és a Budai-hegységben dolgoztak a természet iránt elkötelezett kollégák.

Az MTÜ munkatársai a Gödőllői-dombságon tisztítják meg a turistautat

Fotó: MTÜ

A nap során turistaútvonalak karbantartásával, padok festésével és természetvédelmi területek tisztításával járultak hozzá hazánk természeti és turisztikai értékeinek megóvásához.

A turistautak mentén ágnyeséssel, bozótvágással segítették a Pilisi Parkerdő és a Diósjenői Erdészet erdészeinek munkáját. Felújítottak csaknem 20 kilométernyi turistautat és megtöltöttek 2 négy köbméteres szemeteskonténert.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelten kezeli és minden eszközzel támogatja a fenntarthatóságot. Valamennyi pályázatának és projektjének feltételei között nagy hangsúlyt kap a környezettudatos szemlélet.

Pihenő a hidegkúti domboldalon

Fotó: MTÜ

A jövő turizmusa enélkül elképzelhetetlen, ám a változás csak akkor lesz hatékony, ha ezt a szemléletet a turizmusban élő és dolgozó szakemberek is magukénak érzik. A Turizmus Világnapja idén erre is felhívja a figyelmet: építsük újra együtt, fenntartható módon az ágazatot.