Önkénteskedéssel ünnepelték az MTÜ-sök a Turizmus Világnapját

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 14:19

Turistautak karbantartását és természetvédelmi területek tisztítását végezte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és cégcsoportjához tartozó, közel száz lelkes munkatárs szeptember 27-én.

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett Önkéntes napon az MTÜ munkatársai öt helyszínen, a Budai-hegységben, a Gödöllői-dombságban, a mátrai Nyikom-nyereg térségében, valamint a Tétényi-fennsíkon és a Felsőrákosi-réteken hiányzó vagy rongált turistajelzéseket festettek, szemetet szedtek, védett növényfajok lelőhelyeinek felszabadítását végezték. A munkálatokat a Magyar Természetjáró Szövetség, valamint a Főkert koordinálta szakmailag.

Az MTÜ munkatársai öt helyszínen javították ki a hiányzó vagy rongált turistajelzéseket

Fotó: MTÜ

Ezzel egy időben a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Fenntartható Túrát szervezett Budapesten két fővárosi szakiskola diákjai részére. A négy helyszínből álló program első két állomása, a Printa és a Pinkponilo a hazai divat és a fenntarthatóság, míg az utolsó két helyszín, a Palmetta és a Hello Wood Technika' Faműhelye a kortárs magyar design, valamint a közösségi barkácsolás témáit járta körül.

Az Önkéntes nap a Magyar Turisztikai Ügynökség cégcsoportjának társadalmi felelősségvállalási politikájának keretében tervezett 2019. évi akció volt – tájékoztatta szerkesztőségünket az MTÜ.

Az önkéntes munkát a Magyar Természetjáró Szövetség és a Főkert koordinálta

Fotó: MTÜ