Online német workshopon mutatkoztak be hazai szolgáltatók

Forrás: turizmus.com

 2020. november 18. 17:08

Az MTÜ Nemzetközi kapcsolatok Igazgatósága a veszélyhelyzetre és a lezárásokra új eszközökkel válaszolt. 2020 elmúlt hónapjaiban számos online esemény, webinárok, tréningek zajlottak.

Legutóbb, november 12-én 12 magyar szolgáltatóval és 36 német, osztrák és svájci partnerrel bonyolított le egész napos online workshopot az MTÜ piacszakértője, Farkas Kinga.

A köszöntőt egy rövid prezentáció követte, ahol az országspecialista tájékoztatta az utazásszervezőket az aktuális projektekről és elért eredményekről, valamint a B2B értékesítéssel és a turizmus újraindításával kapcsolatos jövőbeni tervekről. A magyar partnerek ezt követően interjú jelleggel, 2 perces időintervallumokban mutatkozhattak be a külföldi résztvevőknek és az előzetesen egyeztetett kérdések alapján bemutatni vállalkozásukat, szervezetüket.

Az MTÜ piacszakértője, Farkas Kinga

Fotó: MTÜ

A nap nagy részét a magyar és külföldi partnerek közötti közvetlen megbeszélések tették ki, a találkozókat és azok időpontját előre le tudták egyeztetni. A rendezvényt 16 órakor egy sorsolás zárta, amelynek keretében értékes nyereményeket sorsoltak ki a külföldi partnerek körében, a hazai szolgáltatók felajánlásával.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciustól új vezetéssel és a kialakult helyzet támasztotta kihívásokra reagáló, friss koncepció mentén szerveződött újjá a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság tevékenysége. A cél a még intenzívebb jelenlét, hiszen a vendégekért folyó versenyben ezek a hónapok hosszú távon meghatározhatják egy-egy ország turizmusának előmenetelét, stratégiai irányvonalát.

Az országspecialisták munkája is átalakult, egyes országok esetében teamek alakultak a még aktívabb tevékenység érdekében, és bővült az országok köre is. A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság munkatársai valamennyi főbb küldőpiacot lefedik értékesítési tevékenységükkel, a munkatársak több piacot gondoznak, egyelőre főként online marketingeszközöket használva.

A külpiaci online eseményekről részletesebben is tájékozódhatnak IDE kattintva.