Online SKAL-networking nemzetközi előadókkal

Forrás: turizmus.com

 2021. november 30. 17:27

Webináriumon találkoztak a SKAL International Hungary tagjai nemzetközi szakmai előadóikkal. A szervezet elnöksége a napokban döntött a várhatóan nagyobb létszámot vonzó online események megrendezése mellett mindaddig, amíg a járványhelyzet lehetővé nem teszi újból a személyes üzleti találkozókat.

A webinárium nyitásaként Jávorkai Péter, a hazai üzleti szervezet elnöke a külföldi előadók és a tagok üdvözlése után röviden kitért az elnökség azon friss döntésére is, hogy a szakma járványhelyzet miatti nehéz anyagi helyzetét figyelembe véve 2022-ben is megtartják az 50%-os tagdíjkedvezményüket.

A meglévő tagok megtartása, és a SKAL brand által képviselt nemzetközi üzleti érték- és kapcsolatteremtés mellett ez várhatóan vonzó lesz több új turisztikai-vendéglátóipari felső-, illetve sales-marketingvezető kolléga belépéséhez is.

Az online networking esemény egyik kiemelt előadója Paolo Bartolozzi, az olasz International SKAL Councillor volt (a SKAL Executive Board tanácsadó testületének tagja), aki emellett a SKAL Europe Area Committee új vezetőségi tagja, és több olasz SKAL-klub tisztségviselője is egyben.

A webinárium egyik kiemelt előadója, Paolo Bartolozzi

Fotó: SKAL International Hungary

Paolo a SKAL-on belüli nemzetközi üzleti kapcsolatteremtés fontosságáról, és a küszöbön álló SKAL Roma & SKAL Budapest twinningről beszélt, saját üzletének példáján keresztül bemutatva a SKAL-on belüli üzleti kapcsolatrendszer-bővítés lehetőségeit.

Bartolozzi úr – aki az év egyik részét Rómában, a másikat Prágában tölti, e két SKAL-klubnak is tagja, és a speciálisan a fürdők és spak részére kifejlesztett online turisztikai megoldásokra szakosodott cégével, a HotelGoGoval a mindkét országban komoly sikereket aratott a SKAL révén.

A webináriumon elhangzott még számos, a közelmúltban alakult SKAL Europe által nyújtott előny, mint például az ingyenes online B2B megjelenési lehetőségek a visiteuropewithskal.eu oldalon. Az olasz SKAL-vezető ígéretet tett a magyar „Skalleague”-oknak arra is, hogy mint a budapesti SKAL-klub első „újkori” twinje, azaz testvérklubjának vezetője, további üzletfejlesztési célú twinning-kapcsolatok létrehozásában is segítséget fog nyújtani, elsősorban a magyarok által fő fejlesztési irányként meghatározott európai régiós twinningek vonatkozásában.

Ivana Herczeg beszél a horvát beutazó turizmus 2021-es számairól

Fotó: SKAL International Hungary

A webinárium másik előadója Ivana Herczeg volt, aki a HTZ (Horvát Idegenforgalmi Közösség) budapesti irodájának igazgatója. Ivana prezentációjának gerincét a horvát beutazó turizmus 2021-es számai jelentették, melyben a magyar turisták is kiemelkedő, top 10-es helyet foglaltak el.

Bár a horvát beutazó forgalom még nem érte el a 2019-es rekordév szintjét, az idei nyári szezon tapasztalatai már komoly bizakodásra adnak okot, különösen az autóval elérhető régiós országokból történő beutazás tekintetében.

Ivana kitért arra is, hogy Horvátország nemcsak nyári desztinációként, hanem télen is komoly turistacsalogató rendezvényekkel, karácsonyi vásárokkal, és csak ebben a szezonban télen megtapasztalható látnivalókkal ugyanolyan vonzó célpont lehet a beutazó turisták körében. Előadásának végén a Covid-járvány miatt többször elhalasztott, és várhatóan 2022 októberében megtartandó SKAL World Congress promóciós videója következett. A Kvarner-öbölbeli Opatijában és Rijekában megrendezésre kerülő SKAL-kongresszusra a magyar SKAL vezetői is komoly delegációval készülnek a régiós és tágabb nemzetközi turisztikai és vendéglátóipari B2B szakmai üzleti kapcsolatteremtés érdekében.