Január 11-ig marad a kijárási tilalom, szilveszteri bulit nem lehet tartani

Forrás: turizmus.com

 2020. december 07. 13:49

A szigorú intézkedéseket fenn kell tartani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Facebook-videóban. További egy hónapig marad a kijárási tilalom, ami alól a szilveszter sem lesz kivétel. A szentestéről később döntenek.

Járványügyi szakértők egyöntetűen azt javasolták, hogy a jelenlegi szigorú intézkedéseket fent kell tartani – mondta a miniszterelnök a videóban, amelyben összegezte az operatív törzs reggeli ülésén hozott döntéseket.

Ennek megfelelően a jelenleg érvényes kijárási tilalom és korlátozások január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 között csak meghatározott esetben lehet az utcán tartózkodni.

Arról, hogy hogy a szenteste kivétel lesz-e ez alól, csak december 21-én döntenek az akkori állapotok függvényében. Azt viszont már most biztos, hogy szilveszterkor nem lesz kivétel, a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani, mert nem éri meg kockáztatni – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a megoldás a vakcina, ami most már belátható távolságban van, holnap indul a regisztráció az oltásra.

 

A jelenlegi korlátozások fenntartása a turizmus-vendéglátás területén azt jelenti:

  • Tilos bármilyen élő rendezvényt tartani.
  • A szállodák nem fogadhatnak szabadidős vendégeket, csak üzleti célból utazókat.
  • A vendéglátóhelyeken nincs helyben fogyasztás, csak elvitel, illetve házhoz szállításra lehet ételt rendelni. Az üzemi éttermek azonban nyitva tarthatnak.
  • Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani.
  • A  szabadidős létesítmények, múzeumok, színházak, uszodák, állatkertek továbbra is zárva maradnak.