Országos Tourinform Találkozó: töretlen az irodák népszerűsége

Forrás: turizmus.com

 2022. október 14. 13:17

Bár a világ egyre inkább digitalizálódik, a vendégmegkeresések alapján a Tourinformok személyes információszolgáltatására továbbra is nagy igény van. Az országos hálózat jelentős mértékű adatszolgáltatással segíti az ágazatirányítást is – hangzott el az Országos Tourinform Találkozón.

Lokális csomópontokként megkerülhetetlenek a hazai turisztikai életben a Tourinform irodák. A hálózat országszerte közel 100 irodával és 250 szakmailag magasan képzett, segítőkész munkatárssal várja a látogatókat, akik a turisták mellett a helyi szolgáltatókkal, termelőkkel, vendéglátó- és szálláshelyekkel is közvetlen kapcsolatokat tartanak fent. A vendégérdeklődések folyamatosan emelkedő száma, és az irodák turisztikai szerepe azt mutatja, a személyes információszolgáltatás létjogosultsága akár évtizedekre is megmaradhat – ennek jelentőségét hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség a Tourinform irodák fenntartóit képviselő meghívottak, irodavezetők és jubiláló kollégák számára tartott szakmai napon, október 11-én.

Az Országos Tourinform Találkozó résztvevői – többek között − pontos képet kaphattak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az aktuális vendégforgalmi és küldőpiaci számokról. Továbbá tájékoztatást kaptak a megváltozott utazási, illetve fogyasztói szokásokról, küldőpiaci adatokról, valamint a legfrissebb trendekről a nemzetközi turizmusban.

Bődi Ivett, az MTÜ turizmus ​stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese az eseményen elmondta: „Közel 40 évvel ezelőtt az információs irodákat üzemeltető települések önként csatlakoztak a Tourinform irodák hálózatához, hogy kölcsönös szakmai előnyökre tegyenek szert. Az MTÜ jogelődje által kialakított Tourinform brand pedig mára egy professzionálisan szervezett franchise rendszerré érett. Kialakult az az egységes arculatú, jól beazonosítható irodákkal, kellemes vendégterekkel, képzett és segítőkész személyzettel rendelkező irodahálózat, amely már védjegy a turisták számára. A látogatók tudják, bárhol is járjanak az országban, a Tourinform irodákba betérve a legjobb szolgáltatásokat kapják."

Bődi Ivett, az MTÜ turizmus ​stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese

Fotó: Busák Attila

Jakab Zsófia, az MTÜ marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a hazai és nemzetközi piacon jelenleg is futó őszi kampány elemeit ismertetve hangsúlyozta: a turizmusban egyre inkább az értékesítésre, a marketingre helyeződik a hangsúlyt. „Az adatvezérelt ágazatirányítás lehetővé teszi, hogy a hazánkba látogató turisták esetében célzottan, valódi egyénre szabott ajánlatokat kínáljunk, ezáltal minél több vendéget hozzunk Magyarországra. Ugyanakkor céljaink sikeres teljesítéséhez több terület összehangolt működésére van szükség, amiben nagy szerepe a személyes kapcsolattartásnak, vagyis a Tourinform irodáknak is" – emelte ki.

Jól mutatja ezt, hogy az MTÜ digitális ökoszisztémájának részeként a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban (NETA) közel 6000 turisztikai objektumot kezelnek a Tourinform irodák, amelyek idén eddig 2250 eseményt rögzítettek, és 85 ezer adatcellát frissítettek. A naprakész információkkal pedig jelentős mértékben segítik az adatalapú döntéshozatalt.

Jakab Zsófia, az MTÜ marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese

Fotó: Busák Attila

A Tourinform irodák jelentős szerepet játszanak a látogatók tartózkodási idejének növelésében, a maradandó vendégélmény kialakulásában is. A tavaly vidéken regisztrált 7,8 milliónyi vendég közel 787 ezer információkéréssel fordult az irodák felé, ami 10 százalékos arányt jelent.

Molnár Anita, az MTÜ Tourinform koordinációs irodájának vezetője hangsúlyozta: „A Tourinform irodákba érkezők visszatérési aránya magas, ami annak is köszönhető, hogy a mai, egyre digitálisabbá váló világban is sokan vágynak a személyes meghallgatásra. Sokan hisznek a találkozás varázsában, az emberi szóban, mindezek mellett pedig szeretik a helyi értékekkel, érdekességekkel kapcsolatos „bennfentes" tippeket is, amiket az irodák dolgozóitól kapnak. A személyes információszolgáltatás létjogosultsága tehát a jövőben is megmarad."

Molnár Anita, az MTÜ Tourinform koordinációs irodájának vezetője

Fotó: Busák Attila

Az idei év első 8 hónapjában közel 1 millió 300 ezer vendégérdeklődésre válaszoltak személyesen, írásban, vagy telefonon keresztül az irodák munkatársai. Így az információszolgáltatások száma csupán 8 százalékkal marad el a 2019-es rekordév eredményétől – olvasható az Országos Tourinform Találkozóról lapunkhoz eljuttatott MTÜ-közleményben.