356 könnyűzenei program támogatásával élesztik fel a rendezvényszektort

Forrás: turizmus.com

 2021. július 27. 09:06

356 koncert- és rendezvénysorozat jut közel 5 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatáshoz. A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével augusztus és október között 40 nagyvárosi, 216 kisvárosi koncert és 100 falunap valósulhat meg országszerte.

A kormány célja, hogy minél több könnyűzenei eseménnyel támogassa az újraindítást, továbbá segítve ezzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott előadóművészeti és rendezvényszektort – fogalmaz az MTÜ közleménye.

A kormány elfogadta a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát, amely közel 5 milliárd forint támogatást biztosít 356 könnyűzenei rendezvény megvalósítására.

Országszerte augusztus és október között a nagyvárosokban 40 nagykoncert, a kisebb településeken 216 fesztiválkoncert, a kisebb falvakban pedig összesen 100 falunap megrendezésére lesz lehetőség.

Augusztus és október között a nagyvárosokban 40 nagykoncert, a kisebb településeken 216 fesztiválkoncert, a kisebb falvakban 100 falunap lesz megrendezhető

Fotó: 123rf.com

A zenei rendezvények kiemelt jelentőségűek, nagymértékben hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez. Mindemellett erősítik a kulturális életet és megismertetik az eseményeknek otthont adó településeket, bővítve ezáltal azok turisztikai kínálatát, miközben rengeteg embernek adnak munkát nemcsak a szűken vett turisztikai szektor számára, hanem a kapcsolódó vállalkozásoknak is – írták.A koncertek mellett szórakoztató programok és gasztronómiai élmények is várják majd a látogatókat az ország különböző rendezvényein.A programterv kidolgozása és a rendezvénysorozat lebonyolítása a Magyar Turisztikai Ügynökség feladata, a támogatás igénybevételéről és módjáról később adnak tájékoztatást.