Összefogtak a magán- és egyéb szálláshelyek érdekvédelmi szervezetei

Forrás: turizmus.com

 2022. december 07. 08:34

A munka célja, hogy a működő, illetve a jövőben piacra lépni kívánó szálláshely-szolgáltatók érdekeit védeni tudják.

A közös munkában részt vesznek az alábbi szervezetek, illetve vezetőik:

  • Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
  • Schumicky Balázs, Magyar Apartmankiadók Egyesülete
  • Wakszmann Csaba - Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesülete
  • Jakabházy László - Felelős Magánszálláshely Kiadók Egyesülete
  • Mörk László - FATOSZ-MOSZ konzorcium (korábban Magánszállásadók Országos Szövetsége)

 

Az együttműködés eredményeként már korábban is több sikert értek el közösen a szakmai szervezetek. A munka célja, hogy a működő és jövőben piacra lépni kívánó szálláshely-szolgáltatók érdekeit védeni tudják.

A munkában balról-jobbra az alábbi szakemberek vesznek részt: Wakszmann Csaba, Jakabházy László, Frankó Pál, Schumicky Balázs, Mörk László

Fotó: FATOSZ

A rendszeres szakmai tapasztalatcserén alapuló találkozón a felek megismerik a valós piaci helyzetet mind a fővárosban, mind a vidéki desztinációkban. A piacismereten túl, közös gondolatokat is megfogalmaznak a turizmus irányításának, ezáltal elősegítve ennek a sokszínű szálláshelyszektornak az életét - közölték lapunkkal.

Az együttműködő szervezetek hatalmas örömmel fogadták a kötelező, csillagos minősítés elhalasztásának hírét, ugyanis a 2021. december 31-ig nyilvántartásban szereplő és működő magán- és egyéb szálláshelyek esetében az első szálláshely-minősítés regisztrációjának határideje 2024. január 1-re módosult, ez nagy könnyebbség minden működő szálláshely-szolgáltató számára. A halasztás az érintett szolgáltatóknak lehetőséget biztosít, hogy felkészüljenek a szálláshely-minősítésre.

A kooperáció kiemelten fontos, hiszen az elmúlt években rengeteg problémával kellett megküzdeni a szolgáltatóknak és jelenleg is egy ismeretlen helyzet előtt állnak. A világjárvány még a nyakukban van, de a rezsiválsággal, a háborúval és a működéssel összefüggő jogi környezettel ismét új helyzetek jönnek.

A magán-és egyéb szálláshelyek jelenléte a piacon, a turisztikai szálláshely kínálatban jelentős szerepet tölt be, így érdekeik és működésük segítése elsődleges prioritás.

A szakmai tapasztalatcserén a felek megállapodtak abban, hogy több programpontos javaslatot készítenek.