Ősszel is hasít az OTP SZÉP-kártya

Forrás: turizmus.com

 2019. november 14. 18:43

Mintegy 13 milliárd forintot költöttek októberben az OTP SZÉP-kártyások. Sokan vettek ki szabadságot az őszi iskolai szünet környékén, hogy a szülők is lazíthassanak, rákészülve ezzel az év végi hajrára.

Idén októberben 12,9 milliárd forintot, több mint kétszer annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint tavaly ugyanilyenkor. A OTP Pénztárszolgáltató tájékoztatás szerint a költés összege egész évben meredeken emelkedett, október végére meghaladta a 125 milliárd forintot, ami több mint 70 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Optimizmusra ad okot az is, hogy a feltöltések összege még a költéseknél is markánsabban nőtt idén: az első 10 hónapban 156 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a dolgozók OTP SZÉP-kártyáira.

Szálláshelyzseb-költés tekintetében Gyula az első 10 város között szerepelt októberben

Fotó: gyula.hu

„A feltöltés és a költés növekedésénél is nagyobb elismerés számunkra, hogy az OTP SZÉP-kártyások közössége az idei évben már közel 285 ezer fővel bővült – mondja Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője. – Az immár 1,7 millió kártyabirtokosunk, valamint a felhasznált juttatások nagysága is azt jelzi, hogy a kártya népszerűsége töretlen, rengeteg embernek nyújt segítséget pihenésben, kikapcsolódásban és új élmények szerzésében.”

A belföldi utazási szokásokat leginkább jellemző szálláshelyzseb-költés az alábbi városokban volt a legmagasabb 2019 októberében az OTP SZÉP-kártya adatai szerint.

Top 10 város a szálláshelyzseb-költés alapján:

1. Budapest
2. Miskolc
3. Eger
4. Zalakaros
5. Visegrád
6. Hajdúszoboszló
7. Balatonfüred
8. Debrecen
9. Gyula
10. Siófok