Ezzel a „zöld-útmutatóval” javítana fenntarthatósági eredményein az Österreich Werbung

Forrás: turizmus.com

 2023. december 30. 13:14

Praktikus „zöld-útmutatót” készített Ausztria nemzeti turisztikai marketingszervezete a fenntarthatósági eredmények turisztikai kommunikációjához.

Az osztrák turisztikai vállalkozások és szolgáltatók jelentősen hozzá kívánnak járulni az éghajlati célok eléréséhez. A fenntarthatósági témában nyújtott szolgáltatások egyre komolyabb versenyelőnyt jelentenek, így ezeket kommunikálni is kell a vendég felé. Nem mindegy azonban, hogy miként teszik ezt a vállalkozások. Fontos, hogy tevekénységük és kommunikációjuk e területen is autentikus, transzparens és etikus legyen.

Ausztria nemzeti turisztikai marketingszervezete – az Österreich Werbung (ÖW) – éppen ezért ingyenes útmutatót jelentetett meg, amely elárulja, mit kell figyelembe venni, hogy korrekt és adekvát tájékoztatást adjanak a vendéglátók vendégeik és partereik számára – írja blogján Kovács Balázs turisztikai szakember.

Egyre több ember számára a fenntarthatóság fontos tényező a nyaralás megtervezésekor. A fenntartható ajánlatokért pedig egyre több vendég hajlandó észszerű felárat fizetni. A „Zöld irányelvek a turisztikai kommunikációhoz” című kiadvány útmutatást ad a turizmus területén a fenntarthatósági kommunikáció szakszerű és sikeres kialakításához, illetve a gyakori buktatók elkerüléséhez.

A fenntarthatóság egyre több ember számára fontos tényező a nyaralás megtervezésekor

Fotó: 123rf.com

A „CO2-semleges” vagy „klímabarát” állításokkal történő reklámozás anélkül, hogy konkrét bizonyítékot mutatnának be az ígért környezetvédelmi eljárásokra Ausztriában is egyre gyakrabban vezet a reklámozó elleni jogi ítéletekhez.

A „zöldmosás” elleni küzdelemre tervezett uniós irányelvek tovább súlyosbítják a helyzetet. Éppen ezért tanácsos foglalkozni azzal, hogy mit szabad és mit nem. Az Österreich Werbung praktikus, 10 pontos check-listát is tartalmazó kiadványából megismerhetőek a jó gyakorlati példák és a kerülendő buktatók egyaránt.

A brosúrát az ÖW a Taylor Wessing ügyvédi irodával és a vionmo tanácsadó céggel közös együttműködésben készítette el. A kiadvány olyan tippeket tartalmaz, amelyek támogatják a turisztikai desztinációk, szállodák, éttermek, valamint kulturális és szabadidős létesítmények fenntartóit, hogy jogilag és szakmailag is megfelelő kommunikációs gyakorlatot alakíthassanak ki. A jobb megértés érdekében gyakorlati példákat is tartalmazó kiadvány letölthető INNEN.